News
notix pixel id

Robert Cazanciuc și Victor Ponta, așteptați la audieri în dosarul Belina. În ce calitate ajung la DNA

23.02.2021 | 09:56
Robert Cazanciuc și Victor Ponta, așteptați la audieri în dosarul Belina. În ce calitate ajung la DNA
Victor Ponta și Robert Cazanciuc, așteptați la audieri
ADVERTISEMENT

Victor Ponta și fostul ministru PSD al Justiției, Robert Cazanciuc, au fost citați la audieri în dosarul Belina.

Cei doi sunt chemați pentru a da declarații în calitate de martori, conform Realitatea PLUS, în condițiile în care la ultimul termen a fost audiat și fostul ministru de Finanțe în guvernul Ponta, Daniel Chițoiu.

Dosarul este trimis în judecată din 2018, iar acum se află în faza cercetării judecătorești care impune audierea de martori.

ADVERTISEMENT

Ponta și Cazanciuc vin la audieri în dosarul Belina

Ședința de judecată la care sunt așteptați Ponta și Cazanciuc e programată la ora 11:00, conform Realitatea.

Dosarul vizează trecerea ilegală a unor părți din insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman în 2013. Aceste proprietăți ar fi ajuns, ulterior, să fie închiriate ilegal companiei Tel Drum, condusă de Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată o hotărâre de guvern prin care au fost încălcate mai multe dispoziții legale, pentru ca Liviu Dragnea să folosească insula Belina ca și propria moșie.

În iunie 2018 procurorii DNA o trimiteau în judecată pe Sevil Shhaideh, apropiată a lui Liviu Dragnea, acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

ADVERTISEMENT

Insula Belina a revenit statului spre finele lui 2020. „Un proiect de hotărâre de guvern mult aşteptat, care ne aminteşte de modul în care PSD a înţeles şi a guvernat România, atât timp cât a fost la guvernare. Vă amintiţi cum un braţ al Dunării a ajuns proprietate personală în administrarea liderilor politici PSD, conduşi la acea vreme de Liviu Dragnea.

În proprietatea personală, să spunem cu ghilimelele de rigoare, toată ţara a fost, în acea perioadă, gândită ca o feudă pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea în Teleorman şi-a dorit o moşie pe măsura ambiţiilor sale personale şi a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru uzul personal.

ADVERTISEMENT

Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, adoptat în şedinţa de Guvern de ieri, Insula Belina revine în domeniul public al statului, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române”, declara Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului ministru.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri