News

Robert Cazanciuc vorbește despre susținerea PSD pentru fiul lui Piedone la primăria Sectorului 5: “Organizaţia de Bucureşti va decide cine e cel mai bun candidat”

Senatorul Robert Cazanciuc a vorbit despre susținerea PSD pentru fiul lui Piedone la primăria Sectorului 5, spunând că o astfel de decizie aparține organizației municipale din București.
12.05.2022 | 22:55
Robert Cazanciuc vorbeste despre sustinerea PSD pentru fiul lui Piedone la primaria Sectorului 5 Organizatia de Bucuresti va decide cine e cel mai bun candidat
Robert Cazanciuc vorbește despre susținerea PSD pentru fiul lui Piedone la primăria Sectorului 5. Cine va fi edil după condamnarea actualului edil
ADVERTISEMENT

Senatorul spune că anunțul lui Cristian Popescu Piedone, potrivit căruia fiul său va candida pentru a ocupa poziția rămasă vacantă după condamnarea sa la închisoare, nu înseamnă că fostul edil a obținut sprijinul PSD pentru Vlad Popescu, în prezent deputat.

Cazanciuc despre dosarul „Colectiv”: „Este o judecată venită pe probe”

Robert Cazanciuc consideră că organizaţia PSD a Municipiului Bucureşti va decide cine va fi cel mai bun candidat pentru Primăria Sectorului 5. Senatorul a precizat că nu ştie din ce organizaţie a partidului face parte fiul lui Cristian Piedone.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al justiției consideră că nu poate vorbi despre sentința dată în dosarul Colectiv, după şase ani şi jumătate de la tragedie, pentru că este greu să privești din afară. „Dacă 4 ani sau 11 ani înseamnă mult sau puţin trebuie văzut ce încadrări au şi cum au apreciat judecătorii, probabil la un moment dat acest dosar va fi public şi lumea va vedea”, a declarat Cazanciuc la Profit TV, potrivit G4Media.

Este o judecată venită pe probe. Mi-e greu să spun dacă e mult şase ani sau puţin, e mult din perspectiva celor care şi-au pierdut copiii acolo, sunt cazuri care şi azi, după 5 sau 6 ani nu sunt trimişi în judecată”, a mai spus fostul ministru de justiție.

ADVERTISEMENT

„Organizaţia de Bucureşti va decide cine e cel mai bun candidat”

Cazanciuc consideră că Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, „poate moşteni de la tată bune obiceiuri, educaţie” şi că nu trebuie să transferăm către copii vinovăţia tatălui. Cu toate acestea, senatorul a refuzat să precizeze dacă deputatul Popescu va fi sprijinit pentru primărie de PSD.

Ştiu că este într-o organizaţie, nu ştiu unde, faptul că a ales să fie social-democrat este opţiunea fiului. Nu ştiu dacă au făcut o alianţă, nu cred că au candidat pe liste altele decât PSD. Asta nu înseamnă că va fi susţinut de PSD pentru a candida la primărie, organizaţia de Bucureşti va decide cine e cel mai bun candidat”, a declarat senatorul, cu referire la faptul că Piedone a candidat la sectorul 5 de la Partidul Puterii Umaniste.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, joi, fostul primar al sectorului 4 la momentul incendiului de la „Colectiv”, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare. În primă instanţă, Piedone fusese condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, dar CAB a schimbat încadrarea juridică, eliminând „consecințele deosebit de grave”.