Robert Dumitru se va retrage din arbitraj după 18 ani! U Craiova – FC Voluntari va fi ultimul meci al „centralului”

Andrei Șchiopu   
în Fotbal intern
14/12/2019, 19:44
Robert Dumitru se va retrage din arbitraj după 18 ani! U Craiova – FC Voluntari va fi ultimul meci al „centralului”
Robert Dumitru. Sursă foto: gsp.ro

Robert Dumitru se va retrage din arbitraj după 18 ani de activitate, iar duelul dintre Universitatea Craiova și FC Voluntari va fi ultimul meci pe care „centralul” îl va conduce.

Robert Dumitru se retrage din arbitraj după Universitatea Craiova – FC Voluntari

Robert Dumitru a decis să se retragă din cariera de arbitru, imediat după meciul dintre Universitatea Craiova și FC Voluntari. „Centralul” a recunoscut în sezonul 2009-2010 suma pe care a câștigat-o din arbitraj, într-un moment în care criza financiară pusese stăpânire pe România.

Arbitrul a recunoscut că a făcut 26.000 de euro în 12 luni, suma mare pentru oamenii de rând și în prezent: „Pare o sumă mare, raportată la veniturile omului de rând. Dacă o comparăm însă cu banii care se câştigă în fotbal, suma este rezonabilă”.

„Din aceşti bani ne reglăm celelalte cheltuieli: cazare, transport şi masă la fiecare deplasare, plus cheltuielile cu consfătuirile la care participăm. Apoi, avem un program de pregătire pentru care trebuie să plătim medicaţia, sala de fitness şi sauna”, a mai spus Robert Dumitru.

„Anul trecut, am ajuns la un record personal de jocuri arbitrate într- un sezon de Liga I, 20. Cred că, datorită prestaţiilor mele, conducătorii cluburilor au ajuns să mă respecte. Fac totul cu profesionalism. Interesul unui arbitru e să treacă neobservat în timpul unui meci”, a declarat arbitrul în acel moment.

Momentele dificile peste care a trecut Robert Dumitru

Cariera arbitrilor nu este niciodată plină de liniște, mereu vor exista partide care vor ridica suspiciuni și care nu vor mulțumi una din tabere. Evident, și Robert Dumitru a avut câteva faze la care i-a supărat pe fani, iar cea mai celebră din cariera lui s-a petrecut în partida dintre FCSB și Petrolul Ploiești.

Robert Dumitru i-a eliminat pe Răzvan Stanca și pe Novak Matinovic atunci când au sărit să-l apere pe George Galamaz, după ce un suporter al „lupilor galbeni” îl lovise pe fundașul FCSB-ului. În cele din urmă meciul a fost întrerupt din cauza incidentelor de la partidă, iar victoria a fost acordată echipei antrenate de Ilie Stan la acea vreme.

  • Robert Dumitru a debutat într-o partidă dintre Steaua și Gaz Metan Mediaș în 2001

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova : 2.05 este cota pentru ”1 solist”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×