Sporturi

Robert Farah a scăpat de suspendare, deși a fost depistat pozitiv! Motivul din spatele deciziei ITF

11.02.2020 | 08:38
Robert Farah a scapat de suspendare desi a fost depistat pozitiv Motivul din spatele deciziei ITF
ADVERTISEMENT

Robert Farah, campion en-titre al probei de dublu de la Wimbledon și US Open, alături de Juan Sebastian Cabal, nu a fost suspendat de ITF, deși a fost depistat pozitiv pentru utilizarea unei substanțe interzisă de regulamente, boldenon, un steroid anabolic-androgenic.

Robert Farah va reveni în circuit

Robert Farah a fost depistat pozitiv pentru folosirea unei substanțe interzise în luna octombrie, iar la începutul acestui an a fost suspendat provizoriu, motiv pentru care a ratat prezența la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Câștigător în 2019 al probei de dublu de la Wimbledon și US Open, unde a făcut pereche cu Juan Sebastian Cabal, Robert Farah va reveni în circuit, după ce ITF a decis să nu păstreze suspendarea dictată în ianuarie.

Forul internațional consideră că sportivul de 33 ani, deși a folosit substanța boldenon, a făcut-o fără să fie conștient, steroidul anabolic-androgenic regăsindu-se în carne, pe care Farah ar fi consumat-o în Columbia.

ADVERTISEMENT

„Am făcut 15 teste”

În luna decembrie a anului trecut, după ce a fost depistat pozitiv, Robert Farah transmitea, prin intermediul contului personal de Twitter, că a efectuat cel puțin 15 teste anti-doping de-a lungul anului, iar substanța pentru care a fost suspendat este recunoscută de Comitetul Olimpic din Columbia ca fiind una care se regăsește în carne.

Am fost testat de cel puțin 15 ori în circuitul internațional în acest an și niciodată nu a ieșit rezultat pozitiv. Așa cum a atestat și Comitetul Olimpic din Columbia în 2018, substanța se găsește frecvent în carnea din Columbia și poate afecta testele anti doping ale sportivilor”, transmitea Robert Farah.

ADVERTISEMENT

Sportivul columbian, născut în Canada, a avut în 2019 cel mai bun an din carieră, din punct de vedere al titlurilor câștigate la dublu alături de Juan Sebastian Cabal.

Farah și Cabal s-au impus în cinci competiții în sezonul trecut, printre care două de Grand Slam, la Wimbledon și US Open, și unul de Masters 1000, la Roma.

ADVERTISEMENT

Datorită rezultatelor obținute în 2019, Robert Farah ocupă primul loc în ierarhia ATP de dublu.