ADVERTISEMENT
Sporturi

Robert Farah a scăpat de suspendare, deși a fost depistat pozitiv! Motivul din spatele deciziei ITF

Autor: Francisc Oprea | 11.02.2020 | 08:38
Robert Farah a scăpat de suspendare, deși a fost depistat pozitiv! Motivul din spatele deciziei ITF
Robert Farah a scăpat de suspendare. Sursă Foto: Twitter

Robert Farah, campion en-titre al probei de dublu de la Wimbledon și US Open, alături de Juan Sebastian Cabal, nu a fost suspendat de ITF, deși a fost depistat pozitiv pentru utilizarea unei substanțe interzisă de regulamente, boldenon, un steroid anabolic-androgenic.

ADVERTISEMENT

Robert Farah va reveni în circuit

Robert Farah a fost depistat pozitiv pentru folosirea unei substanțe interzise în luna octombrie, iar la începutul acestui an a fost suspendat provizoriu, motiv pentru care a ratat prezența la Australian Open.

Câștigător în 2019 al probei de dublu de la Wimbledon și US Open, unde a făcut pereche cu Juan Sebastian Cabal, Robert Farah va reveni în circuit, după ce ITF a decis să nu păstreze suspendarea dictată în ianuarie.

ADVERTISEMENT

Forul internațional consideră că sportivul de 33 ani, deși a folosit substanța boldenon, a făcut-o fără să fie conștient, steroidul anabolic-androgenic regăsindu-se în carne, pe care Farah ar fi consumat-o în Columbia.

„Am făcut 15 teste”

În luna decembrie a anului trecut, după ce a fost depistat pozitiv, Robert Farah transmitea, prin intermediul contului personal de Twitter, că a efectuat cel puțin 15 teste anti-doping de-a lungul anului, iar substanța pentru care a fost suspendat este recunoscută de Comitetul Olimpic din Columbia ca fiind una care se regăsește în carne.

ADVERTISEMENT

Am fost testat de cel puțin 15 ori în circuitul internațional în acest an și niciodată nu a ieșit rezultat pozitiv. Așa cum a atestat și Comitetul Olimpic din Columbia în 2018, substanța se găsește frecvent în carnea din Columbia și poate afecta testele anti doping ale sportivilor”, transmitea Robert Farah.

Sportivul columbian, născut în Canada, a avut în 2019 cel mai bun an din carieră, din punct de vedere al titlurilor câștigate la dublu alături de Juan Sebastian Cabal.

ADVERTISEMENT

Farah și Cabal s-au impus în cinci competiții în sezonul trecut, printre care două de Grand Slam, la Wimbledon și US Open, și unul de Masters 1000, la Roma.

Datorită rezultatelor obținute în 2019, Robert Farah ocupă primul loc în ierarhia ATP de dublu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!