Sport

Robert Glință a explicat pentru Fanatik sacrificiile pentru marea performanță: “Îmi rămâne puțin timp să ies pe afară sau să citesc o carte!”. Exclusiv

Robert Glință țintește o medalie în proba de 50 de metri spate de la CM de natație. Românul a explicat într-un interviu acordat pentru Fanatik ce sacrificii face pentru marea performanță.
25.06.2022 | 11:30
Robert Glinta a explicat pentru Fanatik sacrificiile pentru marea performanta Imi ramane putin timp sa ies pe afara sau sa citesc o carte Exclusiv
Robert Glință, în bazinul de înot
ADVERTISEMENT

Robert Glință și David Popovici sunt cei mai valoroși înotători români. Cei doi și-au arătat valoarea și la Campionatul Mondial de la Budapesta, acolo unde au prins finala în toate probele în care a evoluat. Popovici a încheiat cu procentaj maxim: două probe, două medalii de aur.

Robert Glință încheie participarea românească la CM de natație cu o nouă finală

Robert Glință încheie participarea românească la Budapesta cu finala de 50 de metri spate. Înotătorul nostru a încheiat semifinalele cu al șaselea timp, însă diferențele în această probă sunt minime și fanii au dreptul să viseze la o nouă medalie.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 25 de ani, Glință este campionul european în proba de 100 de metri spate, însă a obținut două medalii și în proba de sprint, în care este calificat diseară: argint european la Glasgow (2018) și bronz la Budapesta (2020).

Glință explică sacrificiile vieții de înotător: “Totul este pentru performanță”

Într-un interviu acordat pentru FANATIK înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Robert Glință a declarat că tot ceea ce face este pentru marea performanță, chiar dacă programul este unul infernal, care îi lasă puțin timp liber:

ADVERTISEMENT

“Pentru mine, viața de sportiv de performanță este viața mea. Tot ceea ce fac, toată ziua, săptămâna și de-a lungul anului, totul este pentru performanță. Am două antrenamente aproape în fiecare zi.

În timpul pregătirii intensive am 11 antrenamente pe săptămână, duminica este liberă. Mă antrenez dimineața de la ora 07:00 până la 11:00 la Izvorani, care este destul de lung și obositor. La ora 15:00 începe al doilea antrenament.

ADVERTISEMENT

De obicei nu depășesc două ore, deci patru ore pe zi. Desigur, efortul este unul foarte intens și este necesară multă odihnă pentru acest program de forță. Somnul de noapte este prioritar. Astfel, îmi rămâne puțin timp să mai ies pe afară sau să citesc o carte, însă totul se face în favoarea marii performanțe”, a spus Glință.

Ca şi la David Popovici, părinţii reprezintă un sprijin important: “Calea este destul de abruptă pentru noi, în România”

La fel ca și în cazul lui David Popovici, familia a jucat un rol esențial în dezvoltarea ca sportiv de performanță a lui Robert Glință, cel care în 2015 a devenit campion mondial de juniori în proba de 100 de metri spate:

ADVERTISEMENT

“Calea este destul de abruptă pentru noi, în România, și foarte mult m-a ajutat familia, care m-a susținut moral și emoțional, când aveam nevoie. Mai presus de atât, nu am fost forțat să fac performanță.

Părinții mei au știut cum să îmi însușească șimțul responsabilității față de cariera pe care o am și indiferent de momentele dificile m-au susținut și au încercat să mă îndrume să trec cu bine peste toate momentele dificile din proprie inițiativă pentru a mă face conștient cât de departe am ajuns și că nu este ușor și este foarte important pentru mine și pentru alții ceea ce fac în continuare. Să fiu un exemplu altora”, a explicat înotătorul.

Robert Glință luptă pentru o medalie în proba de 50 de metri spate sâmbătă, de la ora 19:02, când este programată finala. Cursa poate fi urmărită live pe FANATIK.

  • 25 de ani are Robert Glință
  • 2020 este anul în care Glință a câștigat titlul european la 100 de metri spate
ADVERTISEMENT
Tags: