Sport

Robert Glinţă a scris istorie pentru România! Cum a devenit primul campion european din istoria natației masculine. Video

Robert Glinţă a scris istorie pentru România. A câştigat medalia de aur în proba de 100 de metri spate de la Budapesta, fiind primul campion european din România în probele masculine de nataţie!
20.05.2021 | 21:38
Robert Glinta a scris istorie pentru Romania Cum a devenit primul campion european din istoria natatiei masculine Video
ADVERTISEMENT

Înotătorul din România a reuşit un nou record naţional în finala probei de 100 de metri spate de la Campionatele Europene de Nataţie de la Budapesta. Robert a făcut o cursă impresionantă, reuşind să revină pe ultima lungime de bazin.

Robert Glinţă a scris istorie pentru România! Aur european la 100 de metri spate

Astfel, la 24 de ani, Robert Glinţă a devenit primul campion european din România în probele masculine de nataţie. Pe data de 18 mai, Glinţă a reuşit să câştige medalia de argint a probei de 50 de metri spate, în urma lui Kliment Kolesnikov, cel care a reuşit să corecteze recordul mondial.

ADVERTISEMENT

Finala de 100 de metri spate a fost una extraordinară pentru înotătorul român. Plecat de pe culoarul trei, la jumătatea cursei a fost pe 2 după grecul Christou, însă a avut un final fantastic în care a reuşit să încheie pe primul loc, diferenţele fiind foarte mici.

A câștigat cu două sutimi de secundă: “Sunt foarte fericit pentru medalie și pentru timp”

Robert Glinţă a încheiat cu timpul de 52,88 de secunde, reuşind să îi depăşească pe spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira (52,90) și pe grecul Apostolos Christou, respectiv francezul Yohann Ndoye Brouard (ambii cu 52.97).

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO FINALA: 

După finală, Robert s-a declarat extrem de încântat de medalia câştigată: “Sunt foarte fericit pentru medalie și pentru timp. Mi-am dorit o cursă inteligentă, să pot să-mi păstrez forțele până pe final. Sunt mulțumit și încântat pentru aur, e cireașa de pe tort”

Cum a devenit campion european: “Tot ceea ce fac, toată ziua, săptămâna și de-a lungul anului, totul este pentru performanță”

Ultima medalie de aur la o ediţie a Campionatului European a fost câştigată de Camelia Potec, care s-a impus în proba de 200 de metri spate. Până în acest moment, nataţia românească nu a avut niciun campion european la masculin.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii mai, Robert Glinţă a acordat un interviu pentru publicaţia noastră în cadrul seriei “Olimpicii României” în care a vorbit despre pregătirea pentru competițiile majore, programul fiind unul spartan:

“Pentru mine, viața de sportiv de performanță este viața mea. Tot ceea ce fac, toată ziua, săptămâna și de-a lungul anului, totul este pentru performanță. Am două antrenamente aproape în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

În timpul pregătirii intensive am 11 antrenamente pe săptămână, duminica este liberă. Mă antrenez dimineața de la ora 07:00 până la 11:00 la Izvorani, care este destul de lung și obositor. La ora 15:00 începe al doilea antrenament.

Desigur, efortul este unul foarte intens și este necesară multă odihnă pentru acest program de forță. Somnul de noapte este prioritar. Astfel, îmi rămâne puțin timp să mai ies pe afară sau să citesc o carte, însă totul se face în favoarea marii performanțe”, a explicat Robert Glință pentru FANATIK.

Obiectiv: aurul la Jocurile Olimpice!

Marele obiectiv al lui Robert Glință pentru acest an este obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice și spune că țelul lui este obținerea medaliei de aur la Tokyo, unde va participa la a doua ediție a Jocurilor Olimpice.

“Vă spun sincer că eu țintesc medalia de aur indiferent de ceea ce va fi acolo. Competiția internațională este incredibil de puternică și consider că doar țintind aurul voi extrage toată motivația și energia pentru a face tot ceea ce îmi stă în putință să le țin piept cât mai bine pretendenților la această medalie pentru că tocmai cunoscând cât de puternică este competiția și cât de bine pregătiți vor fi concurenții, aspirând la acest titlu mă face să ridic ștacheta la același nivel ca și ceilalți, pentru a obține cel mai bun rezultat de care voi fi capabil”, Rorbert Glință

  • 24 de ani are Robert Glință
  • 2 medalii a obținut înotătorul până acum la Campionatele Europene de la Budapesta
ADVERTISEMENT