Sport

Robert Glință, după finala la 100 de metri spate: ”Doare peste tot, mă dor mușchii, tot”

Robert Glință a a terminat pe locul 8, echivalent cu cel al calificării, în proba de 100 metri spate a Mondialelor de la Budapesta, încheiată cu un nou record mondial, stabilit de italianul Thomas Ceccon.
21.06.2022 | 10:48
Robert Glinta dupa finala la 100 de metri spate Doare peste tot ma dor muschii tot
Robert Glință a încheiat cu al 8-lea timp proba de 100 metri spate la Mondialele de la Budapesta. Foto: COSR
ADVERTISEMENT

La o oră după succesul uluitor al lui David Popovici, Robert Glință a intrat în bazinul din Budapesta pentru finala la 100 metri spate. Avea să fie, așa cum anticipa, cea mai rapidă cursă din toate timpurile și a încheiat-o păstrându-și poziția echivalentă timpului de calificare.

Robert Glinţă a încheiat pe locul 8 în finala de 100 de metri spate

Robert Glinţă revenit la Budapesta, locul în care obținea în 2021 aurul european la 100 metri spate, cu dorința de a obține o nouă medalie.

ADVERTISEMENT

În serii, a fost al 13-lea, cu 53,86. Deținător al bronzului mondial, Robert, a ridicat ritmul în semifinale. Și a terminat cele două lungimi de bazin în 53,00.

Era doar al 8-lea timp însă, iar grecul Apostolos Christou reușise, cu 52.09, un nou record mondial. Era limpede că bătălia pentru medalii se anunța infernală.

ADVERTISEMENT

”Cred că o să înot într-una dintre cele mai puternice finale mondiale din toate timpurile”, spunea Glință, după calificare. Iar ceea ce s-a întâmplat în ultimul act avea să-i dea dreptate.

”Sunt obosit foarte tare, a fost dureroasă cursa. Dar mi-am încercat norocul”

A tras tare și, în primii 50 de metri a fost în ritmul medaliaților, întorcând aproape de aceștia. În partea a doua însă, resursele sale nu au fost suficiente și a terminat al 8-lea, cu 53,63.

ADVERTISEMENT

Aurul a fost cucerit de italianul Thomas Ceccon, cu un nou record mondial, 51,60 secunde. Pe podium au mai sosit americanii Ryan Murphy (51,97) și Hunter Armstrong (51.98). Practic, toți trei au coborât sub timpul grecului Christou.

”Sunt obosit foarte tare, a fost dureroasă cursa. Dar mi-am încercat norocul, am vrut să plec tare – era singura mea șansă -, și-am încercat să țin pe final; din păcate, resursele de energie nu m-au ajutat să țin până la final, dar am făcut tot ce-am putut și asta e cel mai important.

ADVERTISEMENT

“Nu sunt dezamăgit, pentru că am făcut tot ce am putut, abordarea a fost una bună”

Doare peste tot, mă dor mușchii – tot. Ultimii metri au fost infernali, dar ăsta era și planul. Trebuia să simt asta, doar așa știu că am dat 200%.

Aștept acum să-mi revin complet și apoi o să pot trage și eu concluziile. Nu sunt dezamăgit, pentru că am făcut tot ce am putut, abordarea a fost una bună”, a spus, la final, Robert Glință, pentru Lead.ro.

Robert Glință va mai participa și în proba de 50 de metri spate. Calificările sunt programate în dimineața zilei de vineri, 24 iunie, iar semifinalele în aceeași zi. Pentru ca marea finală să fie programată sâmbătă!

ADVERTISEMENT
Tags: