Sporturi

Înotătorul Robert Glință este primul sportiv român calificat pentru JO Tokyo 2020

27.04.2019 | 18:47
Inotatorul Robert Glinta este primul sportiv roman calificat pentru JO Tokyo 2020

Înotătorul Robert Glință este primul sportiv român calificat pentru JO Tokyo 2020. Sportivde ul care este legitimat la clubul Dinamo a realizat baremul prin care și-a asigurat prezența la Olimpiada de vară din capitala Japoniei concurând în China, la Guanghzou,  în proba în care este specialist, 100 metri spate. El a îndeplinit baremul olimpic pe această distanță.

Robert Glință e primul sportiv român calificat la JO Tokyo 2020

Concursul a avut loc în cadrul primei etape a circuitului ”FINA Champions Swim Series”. Timpul românului a fost de 53,70 secunde (baremul olimpic este de 53,85). Au avut loc 14 curse individuale, dar au fost invitați să participe și patru nume mari ale acestui sport, medaliați la mari competiții internaționale, mondiale și olimpice.

Competiția de la Guanghzou a avut și un nivel ridicat de premiere, cu premii în valoare de 3 milioane de dolari. Robert Glință a avut o companie teribilă în cursa de 100 metri spate, alături de chinezul Xu Jiayu, vicecampion olimpic în 2016, la Rio de Janeiro, campion mondial în 2017, rusul Kliment Kolesnikov, șase medalii la Europenele din 2018 și japonezul Ryosuke Irie, trei medalii la JO din 2012.

Robert Glință a îndeplinit baremul olimpic la 100 m spate în concursul de la Guanghzou, în China
Robert Glință a îndeplinit baremul olimpic la 100 m spate în concursul de la Guanghzou, în China

L-a învins pe rusul Kliment Kolesnikov, multiplu medaliat la Europene

În această companie selectă Robert Glință a încheiat al treilea, reușind să-l învingă pe rusul Kliment Kolesnikov, iar timpul realizat i-a adus calificarea de pe acum la JO de la Tokyo. Românul va mai participa și în proba de 50 m spate, care nu este însă o probă olimpică. Glință a fost deja invitat și la următoarele două reuniuni ale circuitului FINA Champions Swim Series, la Budapesta și Indianapolis, dar numai pentru proba de 50 m spate.