Sport

Robert Glință, vicecampion continental la 100 metri spate la Kazan. David Popovici, calificare en fanfare în finala la 200 metri liber!

Înotătorii români fac valuri la propriu la Campionatele Europene de la Kazan. Robert Glință a cucerit a doua medalie, iar David Popovici pornește cu prima șansă în finala la 200 metri liber.
05.11.2021 | 18:39
Robert Glinta vicecampion continental la 100 metri spate la Kazan David Popovici calificare en fanfare in finala la 200 metri liber
Robert Glință
ADVERTISEMENT

Sportivul Robert Glință a cucerit azi medalia de argint la 100 metri spate în cadrul întrecerilor continentale în bazin scurt ce se desfășoară în această perioadă în Rusia, la Kazan.

Tot vineri, David Popovici s-a calificat în finala la 200 metri liber cu cel mai bun timp și este principalul favorit la câștigarea medaliei de aur.

ADVERTISEMENT

A doua medalie pentru Robert Glință

Înotătorul dinamovist Robert Glință este la al doilea podium continental la întrecerile de la Kazan. După bronzul de la 50 metri spate, cucerită miercuri, Glință a fost aproape de aurul continental în fiala de la 100 metri spate.

A încheiat cursa cu timpul de 49 sec 31/100 și a fost învins de sportivul din Rusia, Kliment Kolesnikov, înregistrat în 49 sec 13/100. Pe treapta a treia a podiumului a terminat înotătorul din Grecia Apostolos Christou, în 49 sec 87/100.

ADVERTISEMENT

Dinamovistul a avut cel mai bun timp la jumătatea cursei dar a pierdut tempoul și a trebuit să se recunoască învins de reprezentantul gazdelor.

Robert Glință este un specialist al curselor în bazin scurt (25 de metri). Mai are în palmares două medalii europene în probele de 100 metri spate de la Copenhaga și Glasgow, din 2017, respectiv 2019.

ADVERTISEMENT

Anul acesta Robert Glință a triumfat în cadrul Campionatelor Europene de înot în bazin olimpic în proba lui favorită 100 metri spate.

David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finală la 200 metri liber

Fenomenul natației românești, David Popovici, a obținut o calificare en fanfare în finala de la 200 metri liber obținând cel mai bun timp.

ADVERTISEMENT

În semifinale, sportivul legitimat recent la CS Dinamo a scos un timp excelent, 1 min 43 sec 08/100, care îl face favorit la cucerirea titlului continental în bazin scurt.

Marți, Popovici a ratat calificarea în finala la 400 metri liber din cauză că a numărat greșit tururile de bazin. Românul conducea detașat în calificări, dar s-a oprit inexplicabil cu două tururi înaintea finalului cursei.

Când și-a dat seama de eroarea comisă a reluat cursa, dar nu a mai reușit să recupereze distanța față de principalii contracandidați.

ADVERTISEMENT