Sport

Robert Glință, medalie de bronz la Europenele de natație în bazin scurt. Vlad Stancu a ratat finala la 1.500 m liber

Robert Glință a reușit o nouă performanță remarcabilă reușind să câștige medalia de bronz în proba de 50 de metri spate de la Campionatele Europene în bazin scurt.
03.11.2021 | 18:32
Robert Glinta medalie de bronz la Europenele de natatie in bazin scurt Vlad Stancu a ratat finala la 1500 m liber
ADVERTISEMENT

În urmă cu șase luni, sportivul legitimat la clubul Dinamo devenea primul campion european din istoria natației masculine românești. El lua aurul la 100 metri spate la Europenele în bazin normal de la Budapesta.

Din păcate, Glință nu a reușit performanțe asemănătoare și la Jocurile Olimpice din vară și s-a întors fără medalie de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Bronz la Campionatele Europene pentru Robert Glință

La trei luni după experința olimpică, Robert Glință și-a trecut în palmares medalia de bronz în proba de 50 metri spate de la Campionatele Europene de natație în bazin scurt, care se desfășoară în aceste zile la Kazan.

Înotătorul român de 24 de ani a fost cronometrat cu 22 de secunde şi 74 de sutimi, ceea ce înseamnă un nou record naţional. Glinţă a intrat în finală cu al şaselea timp, 23.13, el îmbunătăţindu-şi mult performanţele la această probă de la serii (23.23) la finală.

ADVERTISEMENT

Medalia de aur i-a revenit rusului Kliment Kolesnikov, 21 de ani, cu 22.47, nou record al competiţiei. Pe locul a doilea s-a clasat italianul Michele Lamberti, cu 22.65, chiar în ziua în care a împlinit 21 de ani.

Vlad Stancu, record național de juniori

În schimb, înotătorul Vlad Stancu a ratat calificarea în finala probei de 1.500 metri, el terminând abia pe locul 6 în cea de-a doua serie preliminară, cu timpul de 14 minute, 55 de secunde și 74 de sutimi.

ADVERTISEMENT

Ultimul sportiv care a prins finala a fost rusul Kirill Martynychev, clasat al patrulea în seria în care a concurat și românul și cronometrat în 14:43.51. Stancu, în vârstă de 16 ani, va fi a doua rezervă pentru finala de joi, 4 noiembrie, de la ora 18:40.

După ce marţi a realizat un nou record naţional la categoria 16, 17 şi 18 ani în proba de 400 metri liber, Vlad Stancu a reuşit aceeaşi performanţă și în proba de 1.500 metri liber.

ADVERTISEMENT

Popovici, gafă de proporții

Tot marți, David Popovici, marea speranță a natației românești, a fost protagonistul unui moment mai puțin întâlnit în seriile proba de 400 metri liber de la Campionatele Europene în bazin scurt.

Puștiul de 17 ani s-a oprit în mod inexplicabil după 14 bazine, crezând că a terminat cele 16 ture pe care le presupunea proba, în momentul în care se afla la conducerea cursei și se îndrepta spre calificarea în finală.

”David Popovici și-a făcut încălzirea cu 400 metri liber, o probă încheiată cu ‘stop’ neprevăzut. O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum și încă învață, de la o cursă la alta. Și învață repede! Cândva, ne vom aminti amuzați că în cariera unui mare sportiv se întâmplă și mici accidente”, au scris cei de la CS Dinamo, pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT