Sport

Robert Glință, primele declarații după calificarea in-extremis în finală: “M-a ajutat bunul Dumnezeu!”

Robert Glință a prins in extremis finala de la 100 de metri spate. Înotătorul român nu este mulțumit de prestația lui de până acum, dar speră să scoată maximum din finală.
26.07.2021 | 08:28
Robert Glinta primele declaratii dupa calificarea inextremis in finala Ma ajutat bunul Dumnezeu
ADVERTISEMENT

România are doi finaliști în probele de 100 de metri spate și 200 de metri liber. Robert Glință și David Popovici intră în luptă pentru medalii marți dimineața, după ora 04:00.

Robert Glință a obținut calificarea în ultimul act in extremis la 100 de metri spate, reușind al 8-lea timp din semifinale și având doar o sutime avans în fața următorilor înotători de sub linie.

ADVERTISEMENT

Robert Glință, primele declarații după calificarea in-extremis: “M-a ajutat bunul Dumnezeu”

La finalul întrecerii, înotătorul român nu a fost atât de mulțumit de el, dar speră ca până mâine să se poată recupera și să facă cea mai bună cursă posibilă la Tokyo:

“Mă bucur că a fost o cursă mai bună decât în serii, că am îmbunătățit timpul și, m-a ajutat bunul Dumnezeu să intru în finală la o sutime de secundă față de locul 9. 

ADVERTISEMENT

Își adună forțele pentru finală: “În cele 24 de ore până la finală să mă concentrez pe recuperare și refacere”

Mai am o șansă și încerc să profit la maxim de ea. În cele 24 de ore până la finală să mă concentrez pe recuperare și refacere. 

Vreau să-mi adun toate forțele ca să reușesc o cursă de care să fiu eu mulțumit.

Îi cunosc pe toți. Aceeași competiție a fost și până acum la Mondiale.

“M-am antrenat numai cu gândul la medalia de aur, dar uitați cât de greu e de obținut”

În ultimii doi-trei ani de zile am dat tot ce am mai bun din mine, m-am antrenat numai cu gândul la medalia de aur, dar uitați cât de greu e de obținut.

ADVERTISEMENT

Am făcut tot posibilul să nu cedez, voi profita la maximum de a concura din nou într-o finală olimpică”, a spus Glință conform Gsp.

“Nu sunt deloc mulțumit de felul în care am înotat la această ediție”

Înotătorul spune că nu este în cea mai bună formă și speră să scoată maximum din probele în care a mai rămas să concureze la Jocurile Olimpice:

ADVERTISEMENT

“Mă simțeam destul de binișor în apă, legat de simțul bazinului și atmosfera de care am avut parte în pregătire.

Însă nu pot spune că mă aflu în cea mai grozavă formă, că mă simt foarte rapid, de aceea și performanțele sunt mai slabe. Nu sunt deloc mulțumit de felul în care am înotat la această ediție, mai am o șansă să-mi schimb părerea”, a spus Glință pentru sursa citată.

 

ADVERTISEMENT