Sport

Robert Glință, reacție sinceră după victoriile colegului David Popovici: ”România nu a avut niciodată un campion mondial la masculin. E fabulos!”

Coechipierul lui David Popovici de la CS Dinamo, Robert Glință, a descris în câteva cuvinte sentimentele pe care le trăiește după performanțele fabuloase ale noii senzații a natației mondiale.
23.06.2022 | 18:05
Robert Glinta reactie sincera dupa victoriile colegului David Popovici Romania nu a avut niciodata un campion mondial la masculin E fabulos
Robert Glință elogiază perfomanțele colegului său de la Dinamo, David Popovici după cele două medalii de aur câștigate la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Sursa foto: Digisport
ADVERTISEMENT

Robert Glință și David Popovici sunt coechipieri la CS Dinamo și la lotul național de natație, dar și prieteni în viața de zi cu zi. Primul a explicat în câteva cuvinte cum a trăit victoriile lui David.

Robert Glință: ”Super-tare puștiul”

Până să explodeze realmente David Popovici, anul trecut la Europenele din Italia, înotătorul numărul 1 al României era Robert Glință.

ADVERTISEMENT

Fost campion mondial de juniori, la Singapore, în 2015 și fost campion european de seniori, la Budapesta, în 2020, de fiecare dată la 100 metri spate, Glință a ținut să marcheze performanțele mai tânărului său coleg de la CS Dinamo, de la Mondialele de natație.

”Super-tare puştiul ce a reuşit şi de data aceasta. Este prea greu de descris în cuvinte. Vă spun numai aşa. Imaginaţi-vă că până să înceapă acest Campionat Mondial, România nu a avut niciodată un campion mondial la masculin.

ADVERTISEMENT

Dintr-o dată, David la 17 ani câştigă două medalii de aur la acelaşi campionat mondial. Uluitor este puţin spus. Este fabulos.

Mă bucur enorm pentru el şi pentru nataţia românească. Noi avem istoria noastră cu multă muncă în spate şi putem să inspirăm mulţi copii”, a transmis Robert Glință.

ADVERTISEMENT

Ce performanță incredibilă a reușit David Popovici la Budapesta

David Popovici a depășit aparent repede bariera dintre ”promisiune” și ”confirmare”. În mai puțin de un an a luat ”la mână” recordurile mondiale de juniori la 100 și 200 metri liber.

Nu are de gând să se oprească aici, cu atât mai mult cu cât a reușit o performanță magnifică în bazinul olimpic din complexul de natație de la Budapesta.

ADVERTISEMENT

În capitala Ungariei, Popovici a devenit doar al doilea sportiv din lume care a reușit să triumfe în probele de 100 și 200 metri liber, la aceeași ediție a celei mai importante întreceri planetare.

Pentru David Popovici urmează Europenele de juniori de la Otopeni, întrecerile continentale de seniori de la Roma, și Mondialele de juniori de la Lima.

ADVERTISEMENT