Sport

Robert Glință și David Popovici au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM!

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) i-a desemnat pe Robert Glință (25 de ani) și David Popovici (17 ani) cei mai buni sportivi ai anului 2021.
27.04.2022 | 22:20
Robert Glinta si David Popovici au fost desemnati cei mai buni sportivi ai anului 2021 de catre FRNPM
Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) i-a desemnat pe Robert Glință (25 de ani) și David Popovici (17 ani) cei mai buni sportivi ai anului 2021
ADVERTISEMENT

Robert Glință și David Popovici au fost medaliați la Campionatele Europene și Mondiale. Totodată, cei doi înotători au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Robert Glință și David Popovici au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021

Robert Glință s-a declarat fericit și ambiționat de faptul că FRNPM l-a pus pe aceeași treaptă cu David Popovici, amândoi fiind desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021.

ADVERTISEMENT

„Eu întotdeauna îmi doresc mai mult, chiar dacă 2021 a fost cel mai productiv an din toată cariera mea. Patru medalii europene și una la Mondiale… în copilăria mea nu mă gândeam că voi ajunge să cuceresc asemenea medalii într-un singur an. Dar uite că prezentul a venit și sunt pus pe treabă și în viitor.

Cu siguranță acest premiu cântărește mai mult decât celelalte pentru că știu cât este de muncit. Și nu doar de mine, chiar dacă eu sunt cel cu premiul cel mare în brațe, dar în spatele meu sunt mulți oameni. Și toți punem osul la treabă în aceeași măsură ca și mine.

ADVERTISEMENT

Am fost un pic surprins că s-a făcut această egalitate la primul loc. Iar ea nu face decât să mă motiveze. Și David este un înotător deosebit, a obținut rezultate fabuloase în 2021.

De aceea spun că este motivant să fiu pus la același nivel cu David pentru că mă face să mențin ștacheta ridicată cel puțin la nivelul la care o menține el. Iar asta nu face decât să îmi ofere energie să obțin rezultate în continuare”, a declarat Robert Glință, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

David Popovici: „Sper ca zvonul să fie fals!”

De cealaltă parte, David Popovici a spus că speră ca zvonul, conform căruia Campionatele Europene de juniori nu se vor mai ține în România, să fie fals.

„Este prima oară când primesc acest premiu. Sper la cât mai multe premii de acest gen și sper să îl am pe Robert lângă mine de cât mai multe ori. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat în 2021, sper să realizez și mai multe, eu sunt încrezător că ne vom distra și anul acesta.

ADVERTISEMENT

Eu sper să ne vedem la Europenele de juniori care se țin în premieră la noi. E cel mai important concurs de natație pe care îl vom găzdui. Sper ca zvonul pe care l-am auzit, că nu se vor putea ține aici Europenele din cauza anumitor probleme, să fie fals”, a spus și David Popovici.

ADVERTISEMENT