Sport

Robert Kubica revine în Formula 1, la 9 ani după ce era să-și piardă viața

22.11.2018 | 20:13
Robert Kubica revine în Formula 1 din 2019

Moment istoric în Formula 1! Robert Kubica revine în circuit, la 9 ani după ce era să își piardă viața într-un accident în timpul unei curse de raliuri. Pilotul polonez va concura pentru Williams Racing alături de George Russell, după ce echipa a decis să se despartă de Lance Stroll și Serghei Şirotkin.

Kubica a fost considerat un pilot de perspectivă, însă ascensiunea i-a fost oprită de un teribil accident de raliu petrecut în Italia în 2011. Polonezul a ieșit în decor în timpul cursei și s-a înfipt într-un parapet, scăpând cu viață în mod miraculos. A avut totuși nevoie de mai multe intervenții chirurgicale la mâna dreaptă, iar medicii i-au dat atunci o veste cruntă: nu va mai putea pilota niciodată în Formula 1! Kubica nici nu a vrut să audă și a început recuperarea cu gândul de a reveni în Marele Circ.

Kubica a ieșit în decor în timpul unei curse de raliuri
Kubica a ieșit în decor în timpul unei curse de raliuri

Robert Kubica revine în Formula 1 din 2019

“E o mare realizare. Cred că este chiar cea mai mare realizare a vieţii mele. La un moment dat, cu toţii avem impresia că un anumit lucru este imposibil de realizat. Poate că această ştire îi va face pe oameni să înţeleagă că nimic nu e imposibil”, a declarat Robert Kubica. Polonezul a mai trecut printr-un moment dificil chiar în momentul în care credea că este aproape de revenirea în Formula 1, când a alunecat pe gheață și a fost nevoit să o ia de la capăt cu procesul de recuperare. A mai pilotat o perioadă la raliuri, apoi a devenit pilotul de teste în Formula 1 al celor de la Renault, iar acum Williams Racing i-a anunțat revenirea oficială.

Robert Kubica, transportat pe targă după accidentul din Italia
Robert Kubica, transportat pe targă după accidentul din Italia

“Nu va fi ușor, dar împreună cu George voi munci din greu să îmi ajut echipa să intre în formă și să urce în clasament. Abia aștept să fiu înapoi pe circuit”, a mai spus Robert Kubica. Pilotul are o victorie și 12 clasări pe podium în 76 de curse în Formula 1.