Fotbal international

Robert Lewandowski, recorduri pe bandă rulantă la Bayern! Polonezul e golgheter în toate competițiile

24.08.2020 | 14:00
Robert Lewandowski recorduri pe banda rulanta la Bayern Polonezul e golgheter in toate competitiile
ADVERTISEMENT

Atacantul Robert Lewandowski a stabilit recorduri pe bandă rulantă la Bayern Munchen în acest sezon, fiind cel mai bun jucător al echipei lui Hansi Flick.

Polonezul este favorit la câștigarea premiului ”FIFA The Best” și ar fi putut câștiga în premieră Balonul de Aur dacă France Football nu ar fi decis anularea anchetei în acest an din cauza paandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Deși nu a marcat în finala Champions League, câștigată de Bayern Munchen, scor 1-0, cu Paris Saint-Germain, ”Lewa” a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai bavarezilor.

Recordurile lui Robert Lewandowski la Bayern Munchen

Și acest lucru se vede și din cifrele realizate de Robert Lewandowski în acest sezon cu Bayern Munchen, polonezul stabilind un record istoric. El este primul fotbalist care devine golgheter în toate competițiile jucate: Champions League, Bundesliga și Cupa Germaniei.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 32 de ani, internaționalul polonez a marcat nu mai puțin de 55 de goluri în stagiunea recent încheiată: 15 în Champions League, 34 în Bundesliga și 6 în Cupa Germaniei. Toate acestea în doar 46 de partide.

Robert Lewandowski marcase până la finală în toate meciurile și nu a lipsit decât cu Tottenham Hotspur, în ultima etapă a grupelor, când a rămas pe banca de rezerve. A realizat un poker cu Steaua Roșie Belgrad și trei ”duble”, cu Spurs, Olympiakos și Chelsea.

ADVERTISEMENT

”Niciodată să nu încetezi să visezi. Niciodată să nu renunți când ai eșuat. Muncește din greu să-ți atingi obiectivul”, a fost mesajul postat de atacantul polonez pe rețele de socializare la scurt timp după câștigarea Champions League.

Sărbătorind câștigarea celui mai important trofeu din compeetițiile intercluburi la nivel european, Robert Lewandowski a ales să doaarmă alături de trofeu în noaptea de după câștigaarea Champions League.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe goluri ale bavarezilor în UCL au fost marcate de Robert Lewandowski (15) și Serge Gnabry (9). Cei doi jucători alcătuiesc cea mai bună pereche ofensivă din întreaga istorie a compeetiției. Ei i-au întrecut pe Cristiano Ronaldo și Gareth Bale, care au înscris împreună pentru Real Madrid 23 de goluri în stagiunea 2013-2014.

ADVERTISEMENT