Sport

Robert Lewandowski a spart gheața în „El Clasico”. Polonezul a reușit primul gol împotriva lui Real Madrid în tricoul Barcelonei

Ajuns la Barcelona în vara trecută, polonezul Robert Lewandowski a reușit să marcheze primul gol împotriva lui Real Madrid în finala Supercupei Spaniei.
15.01.2023 | 22:43
Robert Lewandowski a spart gheata in El Clasico Polonezul a reusit primul gol impotriva lui Real Madrid in tricoul Barcelonei
În finala Supercupei Spaniei, Robert Lewandowski a marcat primul gol împotriva Realului de când s-a transferat la Barcelona
ADVERTISEMENT

Real Madrid și Barcelona s-au întâlnit în ediția 2023 a finalei Supercupei Spaniei, una care s-a disputat pentru a treia oară la Riad, în Arabia Saudită. Madrilenii au ajuns în ultimul act după ce au trecut de Valencia la penalty-uri (1-1 după 120 de minute), în timp ce catalanii au trecut în același mod de Betis Sevilla (2-2 după 120 de minute).

Robert Lewandowski a marcat primul gol împotriva lui Real Madrid în tricoul Barcelonei

Finala Supercupei Spaniei a fost cea de-a doua confruntare dintre Real Madrid și Barcelona din actualul sezon competițional. Prima a avut loc în octombrie 2022, în campionat, și s-a disputat pe „Santiago Bernabeu”. Madrilenii s-au impus atunci cu scorul de 3-1, golurile fiind marcate de Benzema, Valverde și Rodrygo pentru Real, respectiv de Ferran Torres pentru Barcelona.

ADVERTISEMENT

Față de toamna trecută, acum datele problemei erau mult schimbate. Barcelona era într-o formă mult mai bună decât rivala din Madrid și pormea clar favorită la cucerirea trofeului. Atât în opinia specialiștilor, cât și a microbiștilor sau a caselor de pariuri.

Iar calculele hârtiei s-au confirmat în prima repriză a meciului de pe King Fahd Stadium” din Riad. Barcelona a dominat în totalitate cele 45 de minute, scorul de 2-0 înregistrat la pauză reflectând pe deplin realitatea din teren. Elevii lui Xavi și-au creat o sumedenie de ocazii de gol și doar imprecizia din fața porții a făcut ca diferrența de pe tabela de marcaj să nu capete proporții.

ADVERTISEMENT

Barcelona a înscris, totuși, de două ori, prin Gavi și Lewandowski. Atacantul polonez a bifat cu această ocazie o premieră: a fost primul gol marcat în „El Clasico” de când s-a transferat la formația catalană, în vara lui 2022.

Era minutul 44, când Frenkie de Jong a inventat o pasă genială către Gavi, acesta a făcut o cursă superbă pe partea stângă, a pătruns în careu și a trimis perfect în fața porții, de unde Lewandowski a îndeplinit o simplă formalitate. Curtois era bătut pentru a doua oară în meci, iar catalanii erau cu o mână pe trofeu.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a fost omul primei reprize în finala Supercupei Spaniei

Până în acel moment, însă, se poate spune despre Robert Lewandowski că a fost omul primei reprize. Asta pentru că a mai ratat două ocazii imense de a marca la scorul de 0-0, dar a oferit și pasa decisivă la golul de 1-0 înscris de Gavi în minutul 33.

Mai întâi, în minutul 11, Lewa a irosit o bună oportunitate de a marca, însă a reluat cu capul, de la 10 metri, peste poarta lui Curtois. După alte două minute, putea deschide scorul, însă șutul său superb din marginea careului mare a lovit bara din dreapta porții madrilene.

ADVERTISEMENT

S-a revanșat parțial pentru cele două ratări în minutul 33, când a profitat de o eroare comisă de Rudiger și Camavigna, a preluat mingea în careul Realului, i-a pasat perfect lui Gavi, iar tânărul jucător al catalanilor a deschis scorul cu un șut plasat.

Prestația sa excelentă a continuat și în repriza secundă, când a fost la originea a încă două faze periculoase ale echipei lui Xavi. În minutul 51, l-a lăsat singur cu portarul pe Dembele, însă acesta a șutat în blocajul lui Curtois. Apoi, în minutul 68, a inițiat faza din care Barcelona a făcut 3-0. A recuperat o minge la mijlocul terenului, a avansat până în preajma careului advers, i-a pasat în dreapta lui Gavi, iar centrarea acestuia în fața porții a fost finalizată cu gol de Pedri.

  • 4 goluri într-un singur meci i-a marcat Robert Lewandowski lui Real Madrid pe când evolua la Borussia Dortmund. Se întâmpla în turul semifinalei Ligii Campionilor, încheiat cu 4-1 în favoarea germanilor (24 aprilie 2013). Tot împotriva Realului, mai are încă un gol pe când era la Dortmund și unul când juca la Bayern Munchen
ADVERTISEMENT