Sport

Robert Lewandowski are interzis în LaLiga! De ce nu îl poate transfera Barcelona pe atacantul polonez

Robert Lewandowski (33 de ani) este principala țintă a Barcelonei în această perioadă de mercato. Catalanii se lovesc însă de mai multe piedici, printre care și de cea pusă de liga spaniolă.
31.05.2022 | 20:46
Robert Lewandowski are interzis in LaLiga De ce nu il poate transfera Barcelona pe atacantul polonez
LaLiga interzice transferul lui Robert Lewandowski la Barcelona. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski nu vrea să mai rămână la Bayern Munchen, deși mai are contract cu campioana Germaniei până vara viitoare. Cu toate acestea, polonezul nu poate ajunge nici la Barcelona. Javier Tebas a dezvăluit motivul care împiedică transferul pe Camp Nou.

Barcelona nu îl poate legitima pe Robert Lewandowski. Catalanii se lovesc, din nou, de regulamentul din LaLiga

Președintele La Liga a transmis că gruparea blaugrana trebuie să vândă mai întâi pentru a avea fondurile necesare și a evita încălcarea regulilor financiare impuse de forul pe care îl conduce.

ADVERTISEMENT

Conform, declarațiilor lui Tebas, atacantul polonez ar putea ajunge pe Camp nou doar dacă Xavi și Joan Laporta renunță la una sau mai multe vedete.

Odată cu sosirea lui Erik ten Hag la Manchester United, în presă au apărut zvonuri care îl dau ca și transferat la „diavoli” pe Frenkie de Jong. Rămâne însă de văzut dacă Barca va accepta oferta englezilor, iar mutarea se va materializa.

ADVERTISEMENT

„Barcelona știe ce are de făcut. Cei de acolo cunosc exact regulile controlului nostru econimic, dar și situația lor financiară. Regulile sunt făcute pentru a evita probleme economice majore. Nu știu dacă îi vor vinde pe Frenkie de Jong sau Pedri.

Ei știu ce au de făcut, să vândă și să aibă venituri mai mari. Barcelona a înregistrat multe pierderi în ultimii ani, unele care puteau fi evitate”, a declarat Javier Tebas, pentru Marca, citat de Daily Mail, adăugând: „În acest moment, Barcelona nu îl poate transfera pe Lewandowski”.

ADVERTISEMENT

Catalanii s-au lovit de probleme similare și în 2021, când i-a transferat pe Sergio Aguero, Eric Gercia, Memphis Depay și Emerson Royal. Contractele celor patru n-au putut fi înregistrate de LaLiga imediat, din cauza că Barcelona avea datorii uriașe și că a depășit limita salarială impusă de campionatul spaniol.

Echipa lui Xavi a reușit în cele din urmă să îi legitimeze pe fotbaliști datorită lui Gerard Pique, care a acceptat o diminuare consistentă a salariului.

ADVERTISEMENT

Polonezul nu vrea să mai stea la Bayern Munchen

Lewandowski face tot posibilul să plece de la Bayern Munchen în această vară, contractul său cu bavarezii fiind scandent abia la data de 30 iunie 2023. Conform transfermarkt.com, cota de piață a celui de-al doilea golgheter al sezonului din UEFA Champions League este de 50 de milioane de euro.

„Un lucru este clar pentru mine. Povestea mea la Bayern s-a încheiat. După ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, nu-mi imaginez cum aș putea rămâne la Munchen. Sper că Bayern nu mă va opri doar pentru că poate.

Pauza pentru meciurile echipei naționale este o oportunitate bună pentru a mă gândi la următorii pași. Acum mă concentrez la meciurile echipei naționale. Nu este momentul să discut mai mult despre acest subiect. După ultima zi de cantonament voi spune mai multe”, a declarat Robert Lewandowski în cadrul unei conferințe de presă susținută la naționala Poloniei.

  • 13 goluri a marcat Robert Lewandowski în ultimul sezon de Liga Campionilor
ADVERTISEMENT