Sport

Motivele pentru care Robert Lewandowski trebuie să câștige Balonul de Aur în 2021. O nedreptate îndreptată

Robert Lewandowski, principalul contracandidat al lui Messi la Balonul de Aur, se luptă pentru trofeul decernat celui mai bun fotbalist din lume. Argentinianul e favorit, dar polonezul are argumente în favoarea sa.
29.11.2021 | 12:21
Motivele pentru care Robert Lewandowski trebuie sa castige Balonul de Aur in 2021 O nedreptate indreptata
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski așteaptă cu sufletul la gură decernarea Balonului de Aur. În 2020, trofeul nu s-a acordat din cauza pandemiei de coronavirus, o nedreptate au spus specialiștii, având în vedere că premiul ar fi mers mai mult ca sigur la atacantul polonez.

Anul acesta, principalul favorit la Balonul de Aur este Lionel Messi, care, dacă ar câștiga, și-ar trece în cont al șaptelea astfel de premiu. Argentinianul a câștigat Copa America, dar, odată cu transferul la PSG, nu are cifrele lui Lewandowski, care continuă să marcheze pe bandă rulantă, la fel ca anul trecut. E doar unul dintre motivele pentru care nouarul lui Bayern ar fi îndreptățit să îi ia fața lui Messi.

ADVERTISEMENT

Cinci motive pentru care Robert Lewandowski merită Balonul de Aur în 2021. Forma excepțională pe care o arată în UEFA Champions League

Robert Lewandowski nu ținte cont de competiția în care joacă, fie că e vorba de echipa de club, fie că e vorba de echipa națională, atacantul în vârstă de 33 de ani pare născut să marcheze. UEFA Champions League rămâne însă principala scenă pentru orice jucător, o scenă pe care Lewa strălucește din plin.

Chiar și în ultimul meci jucat de Bayern în Liga Campionilor înainte de decernarea Balonului de Aur, Robert Lewandowski a reușit să marcheze. S-a întâmplat în victoria de la Kiev, cu Dinamo, scor 1-2. A fost reușita care a deblocat tabela în Ucraina. Polonezul a reușit astfel performanța de a marca 14 goluri în ultimele nouă meciuri jucate în Liga Campionilor de bavarezi. Sezonul acesta, Lewa a marcat și un hattrick. S-a întâmplat în victoria lui Bayern cu Benfica, scor 5-2.

ADVERTISEMENT
  • 84 de goluri a marcat Robert Lewandowski în UEFA Champions League

Polonezul, instinct de killer și în Bundesliga

Când nu face victime în Liga Campionilor, Robert Lewandowski lovește cu aceeași precizie în competiția internă. Din februarie până în septembrie, polonez a reușit să înscrie în fiecare meci în care a jucat pentru Bayern în campionat. În patru aceste partide, vârful venit de la Borussia Dortmund a reușit patru hattrickuri.

Lewa a reușit performanța să doboare recordul de 49 de ani, pe care îl deținea Gerd Muller, reușind să înscrie peste 40 de goluri într-un sezon de Bundesliga. Polonezul a reușit acest lucru deși a lipsit din cauza unei accidentări în patru partide ale lui Bayern din finalul sezonului trecut.

ADVERTISEMENT

Atacantul leș continuă să facă furori și în această ediție de campionat. În 13 meciuri etape jucate, Lewandowski are deja 14 goluri marcate.

Lewa nu se lasă mai prejos nici la echipa națională

Deși nu are norocul lui Messi de a face parte dintr-o echipă națională care să se bată la trofeu la turneele finale, Robert Lewandowski rămâne motorul reprezentativei Poloniei. Leșii nu au reușit să treacă de grupe la Euro 20020, dar Lewa a marcat trei din cele patru goluri de echipa națională la turneul final.

ADVERTISEMENT
  • goluri am înscris Lewandowski în 2021 pentru naționala Poloniei, dintre care 6 în preliminariile lui World Cup 2022

Turația motoarelor lui Lewandowski, în creștere și după 30 de ani

Puțin fotbaliști se pot lăuda cu faptul că sunt în vârful formei deși au trecut bine de 30 de ani. Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt două dintre excepții, fiind probabil cei mai bun fotbaliști din istorie, dar nici Lewandowski nu e departe.

La 33 de ani, polonezul nu dă niciun semn de oboseală, lucru dovedit cele 41 de goluri marcate în sezonul trecut de Bundesliga. Mai mult, niciun alt fotbalist din primele cinci campionate ale Europei n-a marcat mai multe goluri decât Lewandowski în acest an calendaristic.

Nedreptatea din 2020, îndreptată în 2021

Acordarea Balonului de Aur lui Robert Lewandowski ar reprezenta și o recompensă pentru ceea ce s-a întâmplat în 2020, atunci când era favorit să câștige trofeul, dar acesta nu s-a mai decernat din cauza pandemiei COVID-19. Totuși, polonezul a primit titlul de cel mai bun fotbalist al anului la premiile FIFA.

Deși 2020 și 2021 au fost diferiți din punct de vedere fotbalistic, mai ales că, anul trecut, Lewa a câștigat și UEFA Champions League cu Bayern Munchen, super golgheterul bavarezilor este îndreptățit să spere și acum că poate obține cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial.

  • 60 de milioane de euro valorează Robert Lewandowski conform transfermarkt.com
  • 484 de goluri în 655 de meciuri a înscris polonezul în întreaga sa carieră
ADVERTISEMENT