Sport

Robert Lewandowski a vorbit despre situația lui la Bayern Munchen. Cum comentează plecarea la Real Madrid

Atacantul polonez Robert Lewandowski a spus de mai multe ori că visul lui este să joace la Real Madrid, iar luni a vorbit, din nou, despre situația la Bayern și posibilitatea plecării la echipa spaniolă.
01.03.2022 | 07:56
Robert Lewandowski a vorbit despre situatia lui la Bayern Munchen Cum comenteaza plecarea la Real Madrid
Robert Lewandowski mai are contract cu Bayern Munchen până în vara anului 2023. Sursa foto: FC Bayer Munchen facebook
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski nu a ascuns niciodată că vrea să joace la Real Madrid. Contractul lui cu Bayern Munchen expiră în vara anului 2023, iar atacantul polonez a vorbit despre varianta de a se despărți de echipa germană, declarând că este deschis la orice.

Robert Lewandowski a recunoscut că vrea să plece de la Bayern: „Sunt deschis la orice”

Bayern Munchen a învins Einctrahct Frankfurt, în deplasare, cu 1-0, prin golul marcat de Sane, în minutul 71, meci în care Robert Lewandowski a decis să poarte o banderolă de căpitan în culorile Ucrainei.

ADVERTISEMENT

După o zi de pauză, echipa s-a reunit pentru a relua pregătirile, iar Lewandowski a vorbit despre situația lui la gruparea germană. „Sunt deschis la orice”, a spus el pentru Sky Sport Germania, citat de as.com.

Întrebat dacă în sezonul viitor va continua la Bayern sau dacă va părăsi echipa, el a detaliat. „Sunt deschis la orice. Dar nu vreau să vorbesc, acum, despre acest subiect.

ADVERTISEMENT

Este important pentru mine să mă pot concentra pe jocul meu, pe ceea ce se poate întâmpla în următorul meci al lui Bauern.

Tot ceea ce ține de contracte este o problemă secundară”, a spus polonezul pentru varianta germană a Sky Sport.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen vrea să-l țină pe Robert Lewandowski „cu orice preț”

Iar reacția directorului executiv al clubului german, Hasan Salihamidzic, a venit imediat. „Bayern Munchen vrea să-l păstreze pe Robert Lewandowski cu orice preț”, a declarat fostul internațional pentru versiunea germană a Sky Sport.

Situația nu este, însă, atât de simplă, chiar dacă jucătorul mai are contract cu clubul german încă un an și patru luni. Agentul lui este Pini Zahavi, același care l-a transferat pe David Alaba în 2021 de la Bayer Munchen la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Zahavi este lacom ca un piranha”, declara președintele de onoare al lui Bayer Munchen, Uli Hoeness, în mai 2021, la scurt timp după ce Alaba s-a înțeles cu Real Madrid. Iar de atunci impresarul nu a mai luat legătura cu cei de la Bayern Munchen.

Ce șanse are Robert Lewandowski să ajungă la Real Madrid

În acest moment, prima opțiune a lui Real Madrid este atacantul francez al lui PSG, Kylian Mbappe. Însă, pe măsură ce trec zilele, sunt tot mai multe șanse ca perla grupării franceze să-și prelungească înțelegerea cu echipa din capitala Franței, care expiră în vară.

Dacă, totuși, Real nu-l va aduce pe Mbappe, următoarea țintă este atacantul norvegian Erling Haaland.

Contractul acestuia cu Borussia Dortmund expiră în vara anului 2023, iar pentru a-l aduce Real trebuie să plătească clauza de reziliere, în valoare de 75 de milioane de euro, plus comisioane pentru agentul jucătorului.

Așadar, în acest moment, Lewandowski este abia al treilea nume pe lista Realului.

ADVERTISEMENT