Sport

Robert Lewandowski, în istoria lui Bayern Munchen! Ce record a egalat starul campioanei Germaniei

Atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a marcat două goluri în victoria cu 4-0 în fața lui Union Berlin, egalând recordul lui Gerd Muller de acum 48 de ani.
20.03.2022 | 08:30
Robert Lewandowski in istoria lui Bayern Munchen Ce record a egalat starul campioanei Germaniei
Robert Lewandowski a egalat recordul lui Gerd Muller, stabilit acum 48 de ani. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La 33 de ani, Robert Lewandowski uimește lumea fotbalului cu performanțele sale. Doar în ultimele trei meciuri a marcat de șase ori, dintre care trei goluri au fost în cadrul Ligii Campionilor, împotriva lui Salzburg.

Recordul pe care l-a egalat Robert Lewandowski

Atacantul lui Bayern Munchen a marcat de două ori în confruntarea cu Union Berlin de sâmbătă, un gol din penalty în minutul 45+1 și un gol din pasa lui Musiala, în minutul 47. Bavarezii au reușit să se impună astfel, pe teren propriu, cu scorul de 4-0.

ADVERTISEMENT

În urma victoriei cu formația berlineză, Lewandowski a egalat recordul lui Gerd Muller în Bundesliga de acum aproape cinci decenii. Cu dubla de sâmbătă, numărul de goluri al polonezului în cadrul Bundesliga se ridică la 31 în acest sezon, ceea ce înseamnă că are la curent cinci sezoane în campionatul Germaniei cu peste 30 de goluri marcate.

Singurul jucător din istoria fotbalului german care a reușit acest lucru a fost atacantul Gerd Muller, care stabilit acest record cu Bayern Munchen între 1969 și 1974.

ADVERTISEMENT

Ce record a lui Gerd Muller a doborât Lewandowski în 2021

Chiar dacă a ratat Balonul de Aur din 2021, singurul trofeu de mare importanță care îi lipsește de pe raft lui Lewandowski, a reușit totuși performanțe excelente.

Pe lângă premiul de cel mai bun jucător al anului în cadrul Galei FIFA The Best 2021 și alte trofee obținute în Germania cu Bayern, polonezul a doborât recordul lui Gerd Muller în ceea ce privește numărul de goluri într-un sezon în Bundeliga.

ADVERTISEMENT

El a marcat de 41 de ori în campionat, cu un gol mai mult decât Gerd Muller, record stabilit în sezonul 1971/1972 la aceeași echipă.

Bayern Munchen se pregătește acum pentru a-i face față lui Villarreal în cadrul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. „Așteptăm cu nerăbdare sferturile de finală, așteptăm cu nerăbdare pe Villarreal și ambele meciuri”, a spus căpitanul Manuel Neuer.

ADVERTISEMENT