Sport

Robert Lewandowski, cel mai eficient atacant din Liga Campionilor. Duel la distanță cu ”galacticul” Karim Benzema

Bayern Munchen este la un pas de intrarea în careul de ași al Ligii Campionilor, iar acest lucru este posibil și datorită lui Robert Lewandowski care are o eficiență incredibilă în această competiție.
12.04.2022 | 00:55
Robert Lewandowski cel mai eficient atacant din Liga Campionilor Duel la distanta cu galacticul Karim Benzema
Bayern Munchen este la un pas de intrarea în careul de ași al Ligii Campionilor, iar acest lucru este posibil și datorită lui Robert Lewandowski care are o eficiență incredibilă în această competiție. Sursă foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK
ADVERTISEMENT

Bavarezii au scăpat cu o înfrângere la limită în meciul tur cu Villarreal și sunt încrezători că pot întoarce rezultatul pe teren propriu și să ajungă în semifinale.

Eficiența lui Robert Lewandowski în Liga Campionilor sperie toate apărările

Marele pariu al campioanei Germaniei este ca de fiecare dată Robert Lewandowski, omul cu cifre incredibile. Polonezul este clar asul din mâneca antrenorului Julian Nagelsmann, mai ales că este atacantul cu cea mai mare eficiență în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 33 de ani a ajuns să domine topul eficacității în competiția numărul 1 a Europei, profitând de sezonul modest realizat de marii săi rivali Leo Messi și Cristiano Ronaldo, ambii eliminați în optimi cu PSG și Manchester United.

Lewandowski a marcat de 85 de ori în 105 partide jucate în Liga Campionilor și este lider în topul eficacității cu o medie de 0,81 goluri pe meci. Al doilea în această ierarhie este Messi, cu 0,80 goluri pe meci (125 de reușite în 156 de partide), iar pe ultima treaptă a podiumului se află la egalitate Ronaldo și Ruud van Nisterooy, cu o rată de 0,77 goluri pe meci.

ADVERTISEMENT

Singurul fotbalist din istorie care are o eficiență mai mare decât internaționalul polonez este fost mare jucător al celor de Real Madrid, Alfredo Di Stefano, cu o medie de 0,84 goluri pe meci, dar realizările acestuia au venit în era în care competiția se juca într-un alt sistem și se numea Cupa Campionilor Europeni.

Duel de la distanță cu Benzema

Robert Lewandowski este în acest moment lider în clasamentul golgheterilor acestui sezon de Liga Campionilor cu 12 reușite. El a mai reușit și trei pase decisive, iar asta îl face să fie cel mai important jucător al competiției și principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Polonezul duce o bătălie de la distanță pentru titlul de cel mai bun marcator cu atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, care se află la cota 11. Francezul a reușit câte un hattrick în ultimele două meciuri jucate, returul cu PSG din optimi și turul cu Chelsea din sferturi, și s-a apropiat amenințător de vârful lui Bayern.

De remarcat că în topul eficacității all-time în Liga Campionilor, Benzema este totuși departe de Lewandowski. Cu cele 82 de reușite în 138 de partide, atacantul ”galacticilor” are o medie de 0,59 goluri pe meci.

ADVERTISEMENT

Nagelsmann, avertisment tăios pentru Villarreal

Bayern trebuie să facă un joc atent la returul cu Villarreal pentru a nu avea probleme, mai ales că spaniolii au arătat în optimi, contra lui Juventus, că sunt o echipă letală pe contraatac. Însă, nemții au armele lor în această bătălie.

Nu trebuie uitat că în runda precedentă bavarezii au scos în tur un 1-1 chinuit și neconvingător pe terenul lui RB Salzburg, dar returul a fost unul de vis. Campioana din Bundesliga a făcut instrucție cu austriecii, administrându-le un sec 7-1.

Este clar că Villarreal are de ce să se teamă, mai ales că vine la Munchen la adăpostul unui victorii firave cu 1-0, deși a avut șansa unui succes mult mai liniștitor. Iar antrenorul Julian Nagelsmann a avertizat că Bayern e pregătită să ”ucidă” din nou. ”Am făcut multe greşeli în tur. Dar şi ei au făcut una: ne-au lăsat în viaţă. Şi trebuie să-i pedepsim pentru asta”, a declarat el la conferința de presă.

ADVERTISEMENT