Fotbal international

Robert Lewandowski crede că trebuia să primească Balonul de Aur: „Am câștigat tot ce se putea cu Bayern!”

30.08.2020 | 14:11
Robert Lewandowski crede ca trebuia sa primeasca Balonul de Aur Am castigat tot ce se putea cu Bayern
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a acordat un interviu pentru jurnaliștii polonezi în care a spus că el ar fi meritat Balonul de Aur, dacă s-ar fi acordat în acest sezon.

Potrivit Sportowe Kakty din Polonia, jucătorul campioanei Germaniei a fost întrebat cui i-ar da trofeul în acest sezon. Răspunsul său a fost unul rapid: „Mie!”.

ADVERTISEMENT

„Am câștigat tot ce se putea cu Bayern. În toate competițiile: Bundesliga, Cupa Germaniei și Champions League. Am fost golgheter. Înțeleg că poate unii jucători au avut o presiune mai mare. Dar nu e ca și cum fiecare fotbalist ar câștiga”, a declarat jucătorul lui Bayern Munchen.

Ce spune Lewandowski despre decizia France Football de a nu acorda trofeul

În legătură cu decizia celor de la France Football de a nu acorda trofeul în acest an, fotbalistul a spus:  „Nu m-am gândit la asta. Atunci mai aveam multe meciuri de jucat. Mi-am dat seama că prioritatea mea este Champions League. Nu m-am gândit la premiile individuale”.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a avut unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa, dacă nu chiar cel mai bun. 55 de goluri a reușit polonezul în 47 de jocuri și a câștigat tot ce se putea cu echipa de club: campionatul Germaniei, Cupa și Liga Campionilor.

Jucătorul lui Bayern Munchen este foarte dezamăgit că realizările sale la echipa de club nu sunt răsplătite și prin premii individuale.

ADVERTISEMENT

A câștigat tot ce se putea cu Bayern, dar are trofee și cu Dortmund

France Football a hotărât să anuleze ediția din acest an a Balonului de Aur, explicația fiind aceea că pandemia de coronavirus a făcut ca nu toți jucătorii să aibă șanse egale.

Robert Lewandowski este cotat la 56 de milioane de euro de către site-urile de specialitate. De-a lungul carierei sale, polonezul și-a trecut în cont o Ligă a Campionilor cu Bayern Munchen, opt titluri de campion în Germania, dintre care două cu Borussia Dortmund, și restul cu Bayern.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a câștigat de patru ori Supercupa Germaniei (3 cu Bayern și una cu Dortmund) și tot de patru ori Cupa (o dată cu Borussia).

ADVERTISEMENT