ADVERTISEMENT
Fotbal international

Robert Lewandowski crede că trebuia să primească Balonul de Aur: „Am câștigat tot ce se putea cu Bayern!”

Autor: Gabriela Gheorghe | 30.08.2020 | 14:11
Robert Lewandowski crede că trebuia să primească Balonul de Aur: „Am câștigat tot ce se putea cu Bayern!”
Robert Lewandowski crede că trebuia să primească Balonul de Aur: „Am câștigat tot ce se putea cu Bayern!”. foto: hepta

Robert Lewandowski a acordat un interviu pentru jurnaliștii polonezi în care a spus că el ar fi meritat Balonul de Aur, dacă s-ar fi acordat în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Potrivit Sportowe Kakty din Polonia, jucătorul campioanei Germaniei a fost întrebat cui i-ar da trofeul în acest sezon. Răspunsul său a fost unul rapid: „Mie!”.

„Am câștigat tot ce se putea cu Bayern. În toate competițiile: Bundesliga, Cupa Germaniei și Champions League. Am fost golgheter. Înțeleg că poate unii jucători au avut o presiune mai mare. Dar nu e ca și cum fiecare fotbalist ar câștiga”, a declarat jucătorul lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Ce spune Lewandowski despre decizia France Football de a nu acorda trofeul

În legătură cu decizia celor de la France Football de a nu acorda trofeul în acest an, fotbalistul a spus:  „Nu m-am gândit la asta. Atunci mai aveam multe meciuri de jucat. Mi-am dat seama că prioritatea mea este Champions League. Nu m-am gândit la premiile individuale”.

Robert Lewandowski a avut unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa, dacă nu chiar cel mai bun. 55 de goluri a reușit polonezul în 47 de jocuri și a câștigat tot ce se putea cu echipa de club: campionatul Germaniei, Cupa și Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Bayern Munchen este foarte dezamăgit că realizările sale la echipa de club nu sunt răsplătite și prin premii individuale.

A câștigat tot ce se putea cu Bayern, dar are trofee și cu Dortmund

France Football a hotărât să anuleze ediția din acest an a Balonului de Aur, explicația fiind aceea că pandemia de coronavirus a făcut ca nu toți jucătorii să aibă șanse egale.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski este cotat la 56 de milioane de euro de către site-urile de specialitate. De-a lungul carierei sale, polonezul și-a trecut în cont o Ligă a Campionilor cu Bayern Munchen, opt titluri de campion în Germania, dintre care două cu Borussia Dortmund, și restul cu Bayern.

De asemenea, a câștigat de patru ori Supercupa Germaniei (3 cu Bayern și una cu Dortmund) și tot de patru ori Cupa (o dată cu Borussia).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!