Sport

Robert Lewandowski, eroul meciului Bayern – Benfica: „triplă”, assist și penalty ratat. Video

Campioana Germaniei, Bayern, a făcut instrucție cu Benfica Lisabona în meciul din etapa a patra din Grupa E a Ligii Campionilor, care se desfășoară la Munchen.
02.11.2021 | 23:05
Robert Lewandowski eroul meciului Bayern  Benfica tripla assist si penalty ratat Video
ADVERTISEMENT

Gazdele au deschis scorul în minutul 26 prin atacantul polonez Robert Lewandowski. Acesta s-a poziționat la bara a doua și a reluat cu capiul, de la 2-3 metri, mingea trimisă de pe dreapta de Coman.

Vezi aici cele mai importante faze

După șase minute, polonezul a îndeplinit rolul de servant. El a primit o minge în careul advers, i-a pasat în fața porții lui Gnabry, care a reluat, cu călcâiul, de la marginea careului mic, în poarta lui Vlachodimos.

ADVERTISEMENT
Lewandowski a marcat 7 goluri în actuala ediție a Ligii Campionilor
Lewandowski a marcat 8 goluri în actuala ediție a Ligii Campionilor

Robert Lewandonwski a ratat un penalty în ultimele secunde ale primei reprize

După ce oaspeții au redus din diferență în minutul 38, prin Morato, Lewandowski a avut șansa să ducă scorul la 3-1. Gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri în ultimele secunde ale reprizei, dar polonezul a ratat.

În partea a doua a meciului, Sane l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut pe jos, după care Lewandowski a ieșit, din nou, la rampă, înscriind cu o scăriță. În minutul 74, Nunez a dus scorul la 4-2, dar ‘Lewa’ a refăcut diferența de trei goluri în favoarea gazdelor, după golul din minutul 84.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski, gol(uri) în toate cele patru meciuri jucate de Bayern în Ligă

Atacantul polonez nu este la prima ispravă de acest gen în actuala ediție a Ligii Campionilor. În meciul de debut, Bayern a jucat în deplasare cu Barcelona, pe care a învins-o cu 3-0, iar Lewandowski a marcat în minutele 56 și 85.

A venit meciul de pe teren propriu cu Dinamo Kiev, câștigat de gazde cu 5-0. Iar polonezul și-a trecut numele pe tabela de marcaj tot de două ori. Prima dată a punctat în minutul 12, din penalty, iar după un sfert de oră a dus scorul la 2-0.

ADVERTISEMENT

Pe 20 octombrie, echipa din Munchen a jucat la Lisabona, cu Benfica, în etapa a 3-a. Bayern s-a impus cu 4-0, iar Lewandoswki a stabilit scorul final în minutul 82. Cu golul marcat în această seară, el a ajuns la 7 reușite în actuala ediție a Ligii, fiind liderul clasamentului golgeterilor.

În ceea ce privește numărul de hat-trick-uri realizate în Liga Campionilor, pe primele două locuri se află Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, ambii cu 8 astfel de realizări, iar polonezul se află pe poziția a treia, cu 4.

ADVERTISEMENT

15 de goluri în 10 meciuri pentru Lewandowski în Bundesliga

Atacantul demonstrează o mare poftă de joc și în campionat. În cele zece meciuri jucate de Bayern în Bundesliga, el a punctat de 15 ori. Ca urmare, din 13 august, când Bayern a jucat primul meci al sezonului, Lewandowski a bifat 16 meciuri, marcând de 22 de ori.

Datorită acestor realizări, dar și a recordului stabilit în sezonul trecut al campionatului, polonezul este unul dintre favoriți la câștigaea Balonului de Aur. Trofeul va fi decernat la Paris, pe 29 noiembrie.

Într-un interviu recent acordat, starul lui Bayern Munchen a vorbit despre șansele pe care le are să pună mâna pe mult râvnitul „Ballon d’Or”, dar și despre viitorul său, inclusiv ceea ce privește retragera din fotbal.

Robert Lewandowski este de părere că merită să câștige Balonul de Aur

Polonezul este probabil cel mai nedreptățit fotbalist din istoria sportului rege. Atât specialiștii, cât și oamenii din fotbal consideră că, în 2020, trofeul trebuia sa îi fie acordat lui „Lewa”, dacă ceremonia de premiere nu ar fi fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Toată lumea a văzut ce am realizat și ceea continui să fac. Dacă sunt de părere că încă mai pot câștiga Balonul de Aur? Rezultatele mele vorbesc de la sine. Ceea ce am reușit eu în ultimii doi ani de zile este o performanță uriașă nu doar pentru mine, ci pentru orice alt jucător din istoria acestui sport”, a declarat Robert Lewandowski, în Marca.

ADVERTISEMENT