Fotbal international

Robert Lewandowski i-a ”răpus” pe Leo Messi și Cristiano Ronaldo în 2020. Reacția portughezului

17.12.2020 | 23:46
Robert Lewandowski ia rapus pe Leo Messi si Cristiano Ronaldo in 2020 Reactia portughezului
Atacantul echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a câştigat a câştigat trofeul FIFA “The Best” în 2020, reușind să-i învingă pe Leo Messi și Cristiano Ronaldo. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a câştigat a câştigat trofeul FIFA “The Best” în 2020, reușind să-i învingă pe Leo Messi și Cristiano Ronaldo.

Polonezul, câștigător a cinci trofee cu formația bavareză în acest an, le reproșează celor de la France Football că nu au decernat Balonul de Aur în 2020.

ADVERTISEMENT

Fanii din lumea întreaga a lui Lewandowski însă nu au putut accepta această stare de fapt și fac presiuni pentru ca Balonul de Aur să fie decernat, ca în fiecare an și au pornit o petiție online pe care au semnat-o peste 200.000 de oameni.

Leo Messi și Cristiano Ronaldo, învinși de Robert Lewandowski pentru trofeul FIFA

Anul excepțional a lui Robert Lewandowski a fost încunat de polonez cu câștigarea trofeului FIFA “The Best” în 2020, în finală reușind să-i învingă pe Leo Messi și Cristiano Ronaldo, cei care au dominat fotbalul în ultimii zece ani.

ADVERTISEMENT

Gala s-a desfășurat online, iar în momentul în care atacantul lui Bayern Munchen a fost anunțat ca fiind învingătorul, starul lui Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, a rămas împietrit deși era mai mult decît clar că polonezul va ieși învingător.

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, l-a votat pe Lewandowski, iar pe următoarele locuri au fost Ronaldo și Messi, iar la antrenori l-a ales pe Marcelo Bielsa, urmat de Hansi Flick și Jurgen Klopp. Căpitanul de rezerfvă al ”tricolorilor”, Răzvan Marin a votat tot Lewandowski, Ronaldo și Messi, dar la tehnicieni i-a ales în ordine pe Klopp, Flick și Zidane.

ADVERTISEMENT

Celelalte premii din cadrule Galei FIFA ”The Beste” au fost câștigate de următorii:

  • Jucătoarea anului: Lucy Bronze
  • Cel mai bun antrenor din fotbalul masculin: Jurgen Klopp
  • Cel mai bun antrenor din fotbalul feminin: Sarina Wiegman
  • Cel mai bun portar din fotbalul feminin: Sarah Bouhaddi
  • Cel mai bun portar din fotbalul masculin: Manuel Neuer
  • Premiul Puskas: Son Heung-Min
  • FIFA Fan Award: Marivaldo Francisco da Silva (fan care merge 60 de kilometri pentru a-şi vedea echipa favorită jucând acasă la fiecare meci)
  • Premiul pentru Fair Play: Mattia Agnese (pentru că a salvat viaţa unui adversar rămas inconştient după o ciocnire)

Echipa ideală a anului 2020 arată astfel: Alisson Becker – Trent Alexander-Arnold, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Alphonso Davies – Kevin de Bruyne, Thiago Alcantara, Joshua Kimmich – Lionel Messi, Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Le ceremonie au fost omagiați foști mari fotbaliști Diego Armando Maradona și Paolo Rossi, morți în acest final de an. Despre cele două legende au vorbit foștii jucători Sergio Goycochea şi Ciro Ferrara. În memoria lui Maradona şi Rossi s-a ţinut un moment de reculegere.

ADVERTISEMENT