Sport

Robert Lewandowski, o umbră în Bayern Munchen – Barcelona 2-0! Ce notă a primit polonezul după ratări monumentale împotriva fostei echipe

Robert Lewandowski a avut o evoluţie modestă în Bayern Munchen - Barcelona 2-0, la aproape două luni de când a plecat din Bavaria pe "Camp Nou".
14.09.2022 | 00:24
Robert Lewandowski o umbra in Bayern Munchen  Barcelona 20 Ce nota a primit polonezul dupa ratari monumentale impotriva fostei echipe
Robert Lewandowski a avut o evoluţie modestă în Bayern Munchen - Barcelona 2-0
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen – Barcelona 2-0 a fost meciul serii de marţi în etapa a 2-a din grupele Ligii Campionilor. Toţi ochii au fost pe Robert Lewandowski, care a părăsit campioana Germaniei, în această vară, pentru un transfer la formaţia de pe “Camp Nou”. Polonezul a avut o evoluţie ştearsă împotriva fostei sale echipei.

Robert Lewandowski, două ocazii uriaşe ratate în Bayern Munchen – Barcelona 2-0

Cu un start foarte bun de sezon la FC Barcelona, cu 9 goluri în 6 meciuri, Robert Lewandowski era văzut drept principalul pericol pentru poarta apărată de Manuel Neuer. Lucrurile nu au stat aşa la meciul de marţi seară, în care polonezul a fost departe de forma arătată în primele partide ale stagiunii.

ADVERTISEMENT

În minutul 18, Ousmane Dembele i-a pasat lui Gavi, care l-a găsit perfect pe Robert Lewandowski, însă polonezul a şutat peste poartă, din zonă centrală, într-o fază din care nu ierta în perioada petrecută la Bayern Munchen.

Trei minute mai târziu, Robert Lewandowski a ratat o nouă ocazie mare, după ce Manuel Neuer a reuşit o paradă decisivă şi a păstrat scorul intact. Pe finalul primei reprize, atacantul de 34 de ani a avut din nou oportunitatea de a înscrie, dar Noussair Mazraoui l-a blocat perfect.

ADVERTISEMENT

După pauză, Robert Lewandowski a ieşit în evidenţă cu două faze. Întâi, în minutul 63, polonezul i-a pasat ideal lui Pedri, însă mingea şutată de internaţionalul spaniol a lovit bara. Pe finalul meciului, Lewa a obţinut o lovitură liberă, pe care a şi executat-o, dar mingea şutată de acesta a lovit zidul nemţilor.

Ce notă a primit Robert Lewandowski în Bayern Munchen – Barcelona 2-0

Robert Lewandowski a fost integralist în Bayern Munchen – Barcelona 2-0 şi a fost notat, pe platforma FotMob, cu 6,9. Atacantul polonez a primit cea mai mare notă dintre cei trei jucători din atacul catalanilor, după ce Ousmane Dembele a primit 6,5, iar Raphinha a luat 6,3.

ADVERTISEMENT

“Foarte motivat, atacantul polonez şi-a asumat rolul de protagonist şi nu a dezamăgit. Nu a făcut risipă de efort, a recuperat mingi, a pasat şi a fost mereu pregătit să dea lovitura”, au scris jurnaliştii de la Mundo Deportivo.

Dintre jucătorii care au fost integralişti în Bayern Munchen – Barcelona 2-0, Robert Lewandowski a avut cele mai puţine atingeri ale balonului, 46. Atacantul de 34 de ani a şutat de 7 ori, însă a înregistrat doar 2 şuturi pe spaţiul porţii. Alte 3 au fost blocate de jucătorii lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

În cele 90 de minute, Robert Lewandowski a avut 20 de pase reuşite, cu un procentaj de 77%. De asemenea, atacantul Barcelonei a câştigat 7 dueluri contra foştilor săi colegi. Lewa a pierdut mingea de 6 ori, dar a reuşit şi 3 recuperări şi 1 intercepţie.

ADVERTISEMENT