Fotbal international

Cumpăna lui Lewandowski. A ratat Anglia din cauza unui VULCAN!

Maşinăria de goluri a lui Bayern Munchen a fost foarte aproape să ajungă în Premier League în anul 2010. Era curtat insistent de Blackburn, englezii făcuseră o ofertă de 5.000.000 de euro...
11.02.2017 | 10:12
Cumpana lui Lewandowski A ratat Anglia din cauza unui VULCAN

Maşinăria de goluri a lui Bayern Munchen a fost foarte aproape să ajungă în Premier League în anul 2010. Era curtat insistent de Blackburn, englezii făcuseră o ofertă de 5.000.000 de euro celor de la Lech Poznan, însă n-a mai ajuns în Anglia. A mers în Germania!

Eyjafjallajokull. Motivul ratării Premier League

Mama natură s-a pus în calea transferului său în Anglia! ”Am avut oportunitatea să joc în Premier League, în urmă cu şapte ani. Voiam să merg la Blackburn, cred că ar fi fost ok să merg acolo. Dar n-am putut merge din cauza norului. Nu puteam zbura…”, povesteşte starul lui Bayern Munchen. Norul la care se referă polonezul a fost cauzat de erupţia vulcanului islandez Eyjafjallajokull. Cenuşa care a fost trimisă în atmosferă a acoperit o bună parte din Europa, ceea ce a făcut zborul cu avionul imposibil. Astfel, transferul de 5.000.000 de euro a căzut.

r7

”Aveam biletele pentru zbor, însă aşa a fost destinul. Mi-a schimbat viaţa? Da, poate! Dacă aş fi mers acolo, probabil că aş fi rămas. Ce aş fi învăţat acolo, ce aş fi făcut? Astea sînt întrebările mele cînd mă gîndesc la acel episod. La scurt timp am aflat despre Borussia Dortmund şi am ales să merg acolo”. În Bundesliga avea să devină un adevărat star. Sub tutela lui Jurgen Klopp, Lewandowski s-a metarmorfozat într-un atacant de clasă mondială. Rapid, puternic, bun cu ambele picioare şi o excelentă lovitură de cap. Polonezul a fost un punct de referinţă în istoria lui Dortmund. Cu el în avanposturi, Borussia a cîştigat două titluri şi a fost în finala Ligii Campionilor din 2013. Mai tîrziu a ajuns la Bayern Munchen, liber de contract.

Visa să ajungă ca Thierry Henry

Aşa cum mulţi tineri visează să ajungă într-o zi la fel ca Robert Lewandowski, şi Robert Lewandowski visa să ajungă ca Thierry Henry. ”Iubeam felul în care alerga cu mingea. Voiam să o copiez tehnica lui. Eram uimit de cum reuşea să marcheze. Aveam un corp extrem de rapid. Uitîndu-mă la el, am învăţat foarte multe lucruri”. Au mai existat şi alte persoane care l-au influenţat pe Robert Lewandowki: Jurgen Klopp, Pep Guardiola, Ilkay Gundogan şi Mario Gotze. Însă nici o persoană nu şi-a pus o amprentă mai mare în cariera sa de jucator ca soţia acestuia.

robert

Mînca dulciuri în fiecare zi. Soţia i le-a scos din meniu!

Colegii săi de la Dortmund şi Bayern Munchen l-au poreclit ”The Body”, după corpul său perfect construit. Felul în care arată nu este datorat doar sălii de forţă sau terenului de joc, ci bucătăriei din propria casă.

”Ca atacant întîlneşti numai apărători puternici. Toţi încearcă să te pună jos. Trebuie să fii foarte puternic. Nu era de ajuns să merg la sală sau să mă antrenez… La micul dejun mănînc cereale, uneori ouă sau friptură de porc. E mai bine aşa. Nu urmez vreun regim strict, dar înainte aveam o problemă cu dulciurile. Acum mănînc uneori doar ciocolată neagră. Le-am tăiat de pe meniu. În urmă cu trei ani mîncam ceva dulce în fiecare zi. Am tăiat şi laptele”, spune polonezul. Soţia sa a scris patru cărţi despre dietă şi este principalul mentor al fotbalistului în ceea ce priveşte alimentaţia.

106 goluri a marcat Robert Lewandowski în ultimele 146 de meciuri jucate
80.000.000 de euro este cota de piaţă a polonezului, conform transfermarkt.de
23 de goluri a marcat Lewandowski în cele 28 de meciuri jucate pentru Bayern în acest sezon