Fotbal international

Robert Lewandowski, pe picior de plecare. Două forțe ale Europei sunt interesate de atacantul lui Bayern

11.05.2021 | 19:19
Robert Lewandowski pe picior de plecare Doua forte ale Europei sunt interesate de atacantul lui Bayern
Starul polonez ar putea să o părăsească pe Bayern la finalul acestui sezon. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că înțelegerea cu Bayern Munchen expiră abia în 2023, Robert Lewandowski nu mai pare deloc tentat să-și continue aventura în Bundesliga. Asta și pentru că două forțe ale Europei pun la bătaie sume astronomice pentru a-l convinge să li se alăture din sezonul viitor.

Până la finala Ligii Campionilor, programată sâmbătă, 29 mai, la Istanbul, Chelsea și Manchester City au deschis negocierile cu bavarezii și sunt dispuse să ofere cel puțin 70 de milioane de euro în schimbul starului polonez.

ADVERTISEMENT

La cei 33 de ani ai săi, acesta a reușit să marcheze nu mai puțin de 36 de goluri în tricoul campioanei en-titre a Germaniei și s-a numărat în 2020 printre candidații la Balonul de Aur. Pandemia Covid-19 a dus, însă, la anularea mult așteptatului eveniment.

Lewandowski, dorit de Chelsea și Manchester City. Finalistele Ligii Campionilor pun la bătaie sume astronomice

Potrivit ESPN, pentru a-și asigura serviciile lui Robert Lewandowski, Chelsea și Manchester City trebuie să pornească licitația de la 70 de milioane de euro. Ambele cluburi sunt în căutarea unui atacant de top, având în vedere că  Sergio Aguero își dorește să pună capăt aventurii de pe „Etihad”, iar Tammy Abraham și Olivier Giroud au zilele numărate în echipa lui Tomas Tuchel.

ADVERTISEMENT

De asemenea, finalistele Ligii Campionilor s-au arătat interesate de transferul norvegianului Erling Haaland, dar Borussia Dortmund nu este dispusă să-și cedeze vedeta în schimbul unei sume sub pragul de 170 de milioane de euro, astfel că Lewandowski rămâne o variantă mult mai accesibilă.

De-a lungul carierei sale remarcabile, acesta a bifat 693 de apariții la nivel de seniori și a reușit să-și treacă în cont nu mai puțin 479 de goluri. În plus, se poate mândri cu titlul de cel mai bun marcator din istoria naționalei de fotbal a Poloniei.

ADVERTISEMENT

Finala Ligii Campionilor ar putea fi mutată în Anglia

În altă ordine de idei, până la startul oficial al perioadei de mercato, Chelsea și Manchester City se vor înfrunta în finala Ligii Campionilor, meci pe care Anglia se oferă să-l găzduiască în locul Turciei.

Este mult mai sigur din toate punctele de vedere, mai ales că stăm foarte bine la programul de vaccinare, și experiența ar fi una deosebită pentru fani.

ADVERTISEMENT

Plus c-am mai beneficia de un test oficial important pentru relaxarea ulterioară a restricțiilor”, a declarat Julian Knight, președintele Comisiei de Cultură și Sport, militând pentru mutarea partidei pe Wembley.

Aflată în lockdown temporar până pe 17 mai, Turcia a devenit epicentrul actual european al cazurilor de COVID-19, cu peste 20.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT