Stiri sportive

Robert Lewandowski, ratarea Turneului Final la EURO 2020. Nu a reușit să înscrie din doi metri. Video

Cotat cu anse mari să devină golgheterul Turneului Final al Campionatului European, Robert Lewandowski va rămâne în folclorul EURO 2020 prin ratarea monumentală din meciul cu Suedia.
23.06.2021 | 20:11
Robert Lewandowski ratarea Turneului Final la EURO 2020 Nu a reusit sa inscrie din doi metri Video
ADVERTISEMENT

Atacantul polonez al lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, este una dintre vedetele Turneului Final al Campionatului European.

Fotbalistul care a stabilit un nou record de goluri marcate într-un singur sezon în Bundesliga (41), nu a reușit să înscrie la EURO 2020, într-o fază aparent simplă.

ADVERTISEMENT

Două bare în aceeași fază

Mașina de goluri și vedeta naționalei Poloniei, Robert Lewandowski, a fost protagonistul celei mai mari ratări la actuala ediție a Campionatului European.

În minutul 16 al întâlnirii cu Suedia, decisivă pentru plavi, Lewa a reluat cu capul din 10 metri, mingea a lovit bara, i-a revenit atacantului care a trimis din nou cu capul, tot în transversală, din doi metri de această dată.

ADVERTISEMENT

Mingea s-a încăpățânat să revină, pentru a treia oară, la Lewandowski, dar fotbalistul nu a reușit să o împingă în poarta lui Olsen, ulterior fundașii suedezi reușind să îndepărteze pericolul.

Înaintea duelului dintre Polonia și Suedia, nordicii sunt liderii grupei E, cu 4 puncte. La polul opus, pe ultimul loc al clasamentului se situează Polonia cu un singur punct.

ADVERTISEMENT

Pentru a accede în fazele eliminatorii ale EURO 2020, polonezii au nevoie de victorie, orice alt rezultat echivalând cu eliminarea din faza grupelor.

Polonia, șanse mici să se califice în optimi

Grupa E de la Euro 2020 este una dintre cele mai echilibrate. Surprinzător, Suedia conduce grupa după ce a obţinut patru puncte din primele două meciuri şi este deja calificată în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Favorita grupei, Spania, s-a chinuit în primele două meciuri şi nu a reuşit decât să scoată două remize, cu Suedia şi Polonia, în ciuda faptului că a jucat meciurile pe teren propriu.

Slovacia a agitat apele încă din startul turneului când a reuşit o victorie surprinzătoare împotriva Poloniei.

Naţionala lui Lewandowski are un singur punct după două etape şi cele mai mari şanse să plece acasă.

ADVERTISEMENT