Sport

Robert Lewandowski renunţă la unul dintre cei mai importanţi sponsori! Care este motivul deciziei

Atacantul lui Bayern Munchen a întrerupt orice legătură cu sponsorul Huawei în semn de solidaritate cu Ucraina, pe fondul invaziei de către Federația Rusă.
07.03.2022 | 21:41
Robert Lewandowski renunta la unul dintre cei mai importanti sponsori Care este motivul deciziei
ADVERTISEMENT

Internaționalul polonez a pus punct în colaborarea cu sponsorul de tehnologie Huawei pe fondul zvonurilor neconfirmate, potrivit cărora compania chineză ar ajuta Rusia împotriva atacurilor cibernetice.

Răspunsul companiei Huawei față de aceste acuzații

Huawei a negat ferm toate afirmațiile de implicare în politica de susținere a Rusiei, susținând că nu există dovezi care să ateste aceste zvonuri.

ADVERTISEMENT

Nemaiținând cont de poziția Huawei cu privire la acuzațiile ce i se aduc, Robert Lewandowski a încetat contractul de sponsorizare, lucru care îl va costa aproximativ 5 milioane de euro, după ce a semnat recent un contract de trei ani cu brandul chinez. El a semnat prima dată un acord cu Huawei în noiembrie 2015.

Agentul polonezului, Tomasz Zawiślak, a oferit o precizare în acest sens, declarând pentru Interia Sport că întreruperea contractului de sponsorizare a fost mai degrabă decizia lui Lewandowski.

ADVERTISEMENT

„Este adevărat. Astăzi am decis să punem capăt cooperării de marketing dintre Robert Lewandowski și marca Huawei. Prin urmare, implementarea tuturor serviciilor promoționale a fost suspendată din partea noastră”, a explicat el.

Ulterior, Zawiślak a fost întrebat dacă decizia lui Lewandowski a venit în urma faptului că Huawei este una dintre puținele companii care mai operează în Rusia. Agentul a răspuns reticent: „Nu avem informații complete despre asta, așa că mă voi opri la ceea ce am afirmat deja”.

ADVERTISEMENT

Compania Huawei a făcut și ea o actualizare cu privire la încetarea relației de colaborare cu internaționalul polonez. „Huawei Polonia regretă încheierea parteneriatului cu Robert Lewandowski. Apreciem cooperarea noastră pe termen lung și îi dorim mult succes în viitor”, se arată într-un mesaj de-al companiei.

Lewandowski, un critic la adresa invaziei lui Putin în Ucraina

Atacantul lui Bayern Munchen a fost un critic puternic împotriva agresiunii Rusiei față de Ucraina. El a luat atitudine în boicotarea meciului din play-off-ul Cupei Mondiale dintre Polonia și Rusia.

ADVERTISEMENT

Meciul ar fi avut loc la sfârșitul lunii martie, dar, întrucât Rusia a fost interzisă de FIFA și UEFA în competițiile internaționale (în parte datorită poziției ferme a polonezului), confruntarea nu va mai avea loc. De asemenea, Spartak Moscova a fost eliminată din Europa League.

„Este o decizie corectă!” a scris Lewandowski pe Twitter când a fost anunțat boicotul Poloniei.

„Nu îmi pot imagina jucând un meci cu Naționala Rusiei într-o situație în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbalistii și fanii ruși nu sunt responsabili pentru asta, dar nu putem pretinde că nu se întâmplă nimic”, a adăugat vedeta lui Bayern.

ADVERTISEMENT