Fotbal international

Foto. Unde vrea să îşi încheie cariera Lewandowski. Nu este Bayern

Robert Lewandowski nu are în gând să se retragă din cariera de fotbalist de la Bayern Munchen. Soţia sa, Anna, a dezvăluit că ei şi soţului ei le-ar plăcea ca golgeterul bavarez şi al naţionalei Poloniei să joace într-un campionat de pe alt continent, la o echipă unde au mai evoluat nume mari în trecut.
27.11.2017 | 11:20
Foto Unde vrea sa isi incheie cariera Lewandowski Nu este Bayern

Munchenul este la picioarele lui Robert Lewandowski. S-a inversat istoria. În 1939 Germania avea Polonia la picioare în tropăit de cizme, acum polonezul Lewandowski are capitala Bavariei la picioare graţie calităţilor sale de finalizator în faţa porţilor adverse. Din 2010 uimeşte Germania cu reuşitele sale aproape din orice poziţie. Întâi a fost idolul Borussiei Dortmund, unde în patru ani a marcat 74 de goluri în 131 de meciuri.

,VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START, CLASAMENTUL IN TIMP REAL

Din 2014 a ajuns la cea mai titrată echipă din istoria Bundesligii, Bayern Munchen, iar până acum a realizat cifre de extraterestru: 90 de goluri în 109 apariţii. Tricoul lui Lewa este cel care se vinde permanent ca pâinea caldă şi la două săptămâni magazinele de prezentare ale bavarezilor solicită noi comenzi, pentru că toată lumea cumpără, mai ales străinii care ajung pe Allianz Arena, cu precădere americani, japonezi, sud-coreeni. Lewa e un produs de marketing extraordinar de benefic pentru club. 

Robert Lewandowski, idol la Dortmund şi idol la Munchen

Fanii lui Bayern se tem însă că atacantul care a reuşit şi la echipa naţională cifre de top, 51 de goluri în 91 de jocuri, nu ar mai avea prea multă tragere de inimă să rămână ani buni la Munchen şi caută altă provocare pe măsura calităţilor sale. Deja se ştie că preşedintele lui Real Madrid şi-a exprimat public admiraţia pentru polonez şi a declarat că orice echipă, deci şi Real, ar dori să aibă în lot un asemenea marcator.

Lewandowski are 29 de ani şi mai are în faţă cel puţin trei-patru ani la înalt nivel. Mulţi se gândesc însă că undeva în jurul vârstei de 33-34 ani Robert şi-ar putea dori să revină în patrie, la Lech Poznan, de unde a plecat spre glorie, în 2010, dar soţia sa, Anna, ar fi fericită ca finalul de carieră să îi prindă în afara Europei, pe continentul nord-american, la Los Angeles Galaxy. 

Vrea să joace la fosta echipă a lui Beckham şi Gerrard

“Sper ca Robert sa-si incheie cariera la un club din Los Angeles. Pot spune ca acesta este visul nostru” – a spus doamna Lewandowski, care este pur şi simplu îndrăgostită de LA şi îl consideră unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Familia Lewandowski a petrecut mai multe concedii în California şi a rămas cu gândul la Los Angeles. Mai ales clima este cea care o atrage mult pe soţia fotbalistului.

Los Angeles Galaxy este clubul din MSL pe unde au mai trecut jucători de mare valoare din Europa. Cele mai notorii nume sunt ale englezilor David Beckham şi Steven Gerrard, dar în afara lor golgeterul irlandez Robbie Keane sau mexicanul Giovanni dos Santos sunt jucători cu CV de calitate. În prezent, fostul fundaş al naţionalei Angliei, Ashley Cole se află la Los Angeles, dar echipa străbate o perioadă mai puţin fastă, în ultimul sezon ratând accesul în play-off.