Fotbal intern

Robert Moldoveanu, măcinat de accidentări la 21 de ani! Le-a arătat fanilor șurubul scos din picior. Când revine

12.02.2021 | 18:55
Robert Moldoveanu macinat de accidentari la 21 de ani Lea aratat fanilor surubul scos din picior Cand revine
Robert Moldoveanu. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Robert Moldoveanu este unul dintre tinerii jucători de mare perspectivă de la Dinamo. A debutat în Liga 1 la 16 ani, însă accidentările i-au frânat ascensiunea și l-au forțat să stea aproape doi ani și jumătate pe bară. 

Ultima accidentare a fost la metatarsiene, unde a fost nevoit să sufere o intervenție chirurgicală ce l-a ținut departe de teren nu mai puțin de 6 luni. Fotbalistul a reușit să treacă și peste această provocare și a postat pe rețelele de socializare o poză care ilustrează chinul prin care trebuie să treacă sportivii care se accidentează grav.

ADVERTISEMENT

Robert Moldoveanu, măcinat de accidentări la 21 de ani! Le-a arătat fanilor șurubul scos din picior

El a pus o poză cu șurubul pe care l-a avut în picior după operația suferită la metatarsiene, în luna august a anului trecut. Șase luni mai târziu, medicii i-au scos șurubul din picior, iar din informațiile FANATIK, atacantul va lipsi aproximativ 2 săptămâni de pe gazon. Astfel, Jerry Gane nu îl va avea la dispoziție în următoarele etape pe atacant.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am trecut cu bine și peste această intervenție. Sper să mă recuperez cât mai repede și să revin pe teren mai puternic”, a fost mesajul lui Robert Moldoveanu.

ADVERTISEMENT

A revenit pe teren în 2021! Chinul accidentărilor a început încă de la 14 ani: “Am fost demoralizat rău de tot, noroc că familia mea a fost aproape”

Atacantul celor de la Dinamo nu a evoluat prea mult în actuala stagiune. A prins 4 meciuri și ceva mai mult de 100 de minute pentru “câini”. În actualul sezon nu a reușit să marcheze, ultimul meci în care a evoluat a fost împotriva Universității Craiova, scor 0-1.

Din păcate, Robert Moldoveanu a fost nevoit să treacă încă de la 14 ani prin chinul accidentărilor. Iar într-un interval de doi ani, atacantul lui Dinamo a fost nevoit să treacă de două ori de o ruptură a ligamentelor încrucișate:

ADVERTISEMENT

“Când aveam 14 ani, am avut ligamentele încrucișate rupte și meniscul rupt. Vă dați seama că nu e ușor pentru mine… La 16 ani să trec deja a doua oară prin așa ceva… Mă simt așa, nu știu cum să zic, de parcă toate mi se întâmplă numai mie. Am fost demoralizat rău de tot, noroc că familia mea a fost aproape și m-a încurajat”, a spus Moldoveanu în 2016 pentru Digisport.

Revine pe teren în două săptămâni! Accidentările l-au ținut departe de gazon doi ani și jumătate

Din păcate, nici în cariera de senior, accidentările nu i-au dat pace. De la 16 ani și până la 21 de ani a fost nevoit să stea aproximativ doi ani și jumătate pe tușă din cauza problemelor de ordin fizic. După ultima operație, la metatarsiene, a revenit pe gazon în 2021 în meciul de la Botoșani, unde a jucat 45 de minute.

ADVERTISEMENT

Accidentările lui Robert Moldoveanu din carieră: Operație la metatarsiene (6 luni), Ligamentele încrucișate, anterior și posterior rupte (1 an și 2 luni), Meniscul rupt la piciorul drept (4 luni), Ligamentele încrucișate și meniscul rupte la piciorul drept (7 luni).

În aproximativ două săptămâni, Robert Moldoveanu va fi din nou apt de joc pentru Dinamo. Vârful în vârstă de 21 de ani de la “câini” speră să nu mai intervină nicio accidentare, mai ales că este unul dintre tinerii de mare perspectivă.

  • 2 ani și jumătate a stat Moldoveanu pe bară din cauza accidentărilor
  • 16 ani și 4 luni avea Robert Moldoveanu când a debutat în Liga 1 (Dinamo – ASA Târgu Mureș 0-0)
ADVERTISEMENT