News

Robert Negoiță, atac dur la adresa lui Eugen Teodorovici: „Este pur și simplu inadmisibil”

17.07.2019 | 15:40
Robert Negoita atac dur la adresa lui Eugen Teodorovici Este pur si simplu inadmisibil
Robert Negoiță, atac dur la adresa lui Eugen Teodorovici *foto: hepta.ro

Robert Sorin Negoiță, primarul sectorului 3 și preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a ieşit, miercuri, după numai 15 minute de la întâlnirea cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Cei doi trebuiau să discute despre situația bugetelor locale și sumele pe care le-ar putea primi la rectificarea bugetară. Edilul Sectorului 3 s-a arătat extrem de nervos de cum au decurs negocierile cu Teodorovici.

Robert Sorin Negoiță, scandal cu Eugen Teodorovici

Robert Sorin Negoiță s-a arătat extrem de nervos, după întâlnirea cu ministrul Finanțelor: „Promisiunea pentru acest Guvern şi acest ministru de Finanţe – vorbe goale, vorbe în vânt. Valoarea lor – zero. Nu sunt capabili să îşi respecte angajamentele şi ne mint pe toţi. Este pur şi simplu inadmisibil şi vreau să vă spun că eu la aşa ceva nu pot participa, de aceea am şi ieşit.”

„Şi ca să vă spun care este nivelul de bătaie de joc, haideţi să vă spun cu ce au început. La Abrud au rezolvat problema, erau vreo 19 lei, o vânzare de anul trecut, care nu se mai regăseşte anul ăsta şi au rezolvat problema celor 19 lei. Cu asta au început. Şi la Runcu, am aflat că e o comună care se numeşte Runcu, nu au probleme cu încasările, deci nu toată lumea stă prost. Dacă acesta este guvern serios şi dacă acesta este ministru de Finanţe, daţi-mi voie să îmi fie jenă de situaţia în care suntem”, a declarat Robert Negoiţă, după terminarea discuțiilor.

Robert Negoiță, atac dur la adresa lui Eugen Teodorovici
Robert Negoiță, atac dur la adresa lui Eugen Teodorovici *foto: hepta.ro

Ce spunea Negoiță despre Teodorovici în urmă cu o lună

În urma cu o lună, Negoița declara după o întâlnire cu premierul că i s-au promis banii care vor fi recuperați la rectificarea bugetară: „Am avut o discuţie şi avem angajamentul doamnei prim-ministru că banii care ne-au fost opriţi în afara discuţiei iniţiale pe primele trei luni ale anului vor fi recuperaţi la rectificarea de luna viitoare sau când va fi rectificarea bugetară. Asta este cel mai important aspect şi avem şi angajamentul doamnei prim-ministru că vor da un comunicat de presă în acest sens. De asemenea, avem angajamentul doamnei prim-ministru referitor la efectele Ordonanţei 114, care a făcut ca multe dintre contractele noastre pe partea de investiţii să crească. A zis că vor analiza modalitatea de a ne compensa în vreun fel această problemă care se reflectă tot în buget”, a declarat Robert Negoiţă, după întâlnirea reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor din România cu premierul Viorica Dăncilă.

Întrebat pe 19 iunie ce garanţii are că promisiunea va fi respectată, Negoiţă a spus: “Am avut o discuţie cât se poate de serioasă, astfel încât să se înţeleagă că suntem oameni şi cu toţii trebuie să ne respectăm cuvântul. Avem speranţa că acest lucru se va întâmpla, altfel nimic nu mai are rost şi sens”.

Între timp însă conflictul dintre Robert Sorin Negoiță și conducerea partidului din care face parte s-a întețit. Astfel, primarul sectorul 3 a fost suspendat din PSD de către Viorica Dăncilă.