News

Robert Negoiță, cercetat penal de procurorii DNA. De ce este acuzat primarul Sectorului 3

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu referitor la construcția unui imobil.
09.02.2023 | 15:43
Robert Negoita cercetat penal de procurorii DNA De ce este acuzat primarul Sectorului 3
Robert Negoiță, cercetat de DNA. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al DNA, Robert Negoiță va fi urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Primarul ar fi săvârșit faptele în perioada 2015-2021, potrivit comunicatului oficial al DNA.

Robert Negoiță este cercetat penal de procurării DNA

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul NEGOIȚĂ ROBERT SORIN, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 3 București, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

ADVERTISEMENT

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt. În perioada 2015-2021, suspectul Negoiță Robert Sorin, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții (bloc) situate în zona centrală a municipiului București.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

ADVERTISEMENT

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, a transmis DNA.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii februarie, procurorii DNA vizitau sediul Primăriei Sectorului 3, fiind vorba de mai multe percheziții care ar viza modul în care au fost emise mai multe autorizații pentru terasele de pe malul Dâmboviței, însă DNA nu a precizat momentan în mod concret care sunt aceste clădiri.

Cert e că Robert Negoiță nu e la prima experiență de acest gen, el fiind trimis în judecată în 2022, sub acuzația de ”abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite, de săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite şi complicitate la fals intelectual”.

ADVERTISEMENT

DNA a mai făcut percheziții la Primăria Sectorului 3 într-un dosar care viza actele de corupție comise în perioada 2018-2021, astfel că ultimul dosar care-l implică pe Robert Negoiță e doar ultimul dintr-un lung șir de probleme legale, pe care primarul și Primăria sa le au cu legea în ultimii ani.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume