News

Robert Negoiță, cercetat penal pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului de muncă de la Biblioteca Națională

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria S3 au decis să îl acuze pe Robert Negoiță de omor din culpă în dosarul deschis după accidentul de muncă de la Biblioteca Națională.
05.05.2022 | 07:47
Robert Negoita cercetat penal pentru ucidere din culpa in dosarul accidentului de munca de la Biblioteca Nationala
Primarul Sectorului 3 este suspect de omor din culpă în cazul accidentului de muncă de la Biblioteca Națională. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În luna august 2021, doi muncitori au unei firme care aparține Primăriei Sectorului 3 și-au pierdut viața într-un accident de muncă pe un șantier deschis în apropierea Bibliotecii Naționale a României. În acest caz a fost deschis un dosar penal, notează Buletin de București.

Neregulile identificate de anchetă

În urma acestui accident de muncă, în care au fost implicați șase muncitori au firmei Algorithm Residential S3, aflată în proprietatea Consiliului Local S3, au fost deschise mai multe anchete, inclusiv una penală.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Stat în Construcții a stabilit că șantierul a fost deschis pe un teren care aparține Ministerului Culturii și că acesta nu primise autorizațiile necesare pentru a funcționa.

Ulterior, reprezentanții Ministerului Culturii au anunțat că nu au fost informați că lângă Biblioteca Națională se desfășurau lucrări. O poziție similară au avut și Inspectoratul de Stat în Construcții.

ADVERTISEMENT

Raportul realizat după incident a stabilit că pe acel șantier operau trei firme: Algorithm Residential S3, Algorithm Residential și Direcția Administrarea Domeniului Public S3. În plus, inspectorii au stabilit că malul care s-a surpat peste muncitori nu era asigurat.

Robert Negoiță, acuzat de omor din culpă

După producerea accidentului, în acest caz a fost deschis un dosar care viza infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. Acest caz a fost instrumentat de Serviciul Omoruri și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii subliniază faptul că din momentul în care a avut loc această tragedie, Robert Negoiță, nu a făcut declarații despre evenimente sau despre dosarul care a fost deschis în urma acestora.

Miercuri, 4 mai, primarul a fost chemat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și a fost informat că anchetat în calitate de suspect de omor din culpă în cazul accidentului de muncă de la Biblioteca Națională a României.

ADVERTISEMENT

El s-a prezentat în fața procurorilor alături de avocat și nu a făcut declarații pe această temă. Trebuie subliniat că, alături de Robert Negoiță, în acest dosar mai este anchetată o altă persoană.

Doi membrii ai Consiliului Local al Sectorului 3 din partea USR, săltături de europarlamentarul Vlad Gheorghe, au depus la DNA o plângere penală prin care solicită deschiderea unor anchete și în cazul altor instituții aflate în subordinea Primăriei S3.

ADVERTISEMENT