News

Robert Negoiță depune plângere penală! Ce acuzații face primarul din Sectorul 3

04.07.2019 | 16:46
Robert Negoita depune plangere penala Ce acuzatii face primarul din Sectorul 3

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a anunțat astăzi că va depune plângere penală pentru a proteja spațiile verzi din Capitală. Acesta acuză retrocedări ilegale de spații verzi, parcuri, curți de școli ori grădinițe, motiv pentru care va apela la instanță. Recent suspendatul lider al PSD susține că unele spații verzi au dispărut efectiv din planurile urbanistice.

Robert Negoiță face acuzații extrem de grave

Negoiță merge atât de departe cu acuzațiile și spune că unele retrocedări au fost acordate „pe genunchi” în ultimele zile de mandat ale fostului primar general, Traian Băsescu, în urmă cu mai mulți ani. Primarul sectorului 3 declară că multe retrocedări s-au făcut cu „scuza” exproprierilor făcute pentru binele bucureștenilor, când, în realitate, lucrurile au stat altfel, în opinia edilului.

Acesta acuză inclusiv anumite organizații nonguvernamentale care au militat pentru protejarea spațiului verde doar vocal, pentru că în realitate au făcut exact pe dos. A exemplificat câteva astfel de cazuri în care ONG-urile ar fi acționat împotriva bucureștenilor.

Parcul IOR, unul dintre parcurile pentru care se judecă Robert Negoiță. Sursa foto: Hotel Răzvan

Ce parcuri ar fi fost retrocedate ilegal

Robert Negoiță a pomenit de parcurile Brâncuși, Toboganul de Piatră și cele 12 hectare retrocedate din parcul IOR.  Primarul sectorului 3 spune că există chiar o grupare mafiotă care își bate joc de spațiile verzi din sectorul său, și nu numai.

„Cum au ajuns aceste spaţii să nu mai figureze în documentele urbanistice ca atare, (…) să fie propuse de către comisia de Lege 10 de la municipalitate şi subcomisia de la Sectorul 3, să fie propuse ca disponibile pentru retrocedare? Cum au ajuns să obţină inclusiv hotărâri judecătoreşti de retrocedare şi cum au ajuns chiar să fie retrocedate – unele dintre ele semnate pe picior în ultima zi de mandat de primar general a domnului Băsescu?”, se întreabă primarul Negoiță.

„(…) câteva ONG-uri care sunt foarte vocale şi foarte puternic mediatizate în mai multe zone care nu fac altceva decât să militeze pentru exproprierea acestor terenuri – vezi Doamne, pentru comunitate – în esenţă nu interesează decât ca banul public să intre în buzunarul lor. Ca de exemplu parcul Brâncuşi, parcul Toboganul de Piatră, cele 12 hectare retrocedate din parcul IOR, sunt doar câteva exemple”, a declarat extrem de revoltat primarul sectorului 3 într-o conferință de presă.