News

Robert Negoiță îl acuză pe Nicușor Dan că sabotează proiectele din Sectorul 3: ”Cea mai aglomerată intersecție din oraș, blocată”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, îl acuză pe Nicușor Dan că îi pune bețe în roate și blochează proiectele de fluidizare a traficului.
07.12.2022 | 10:56
Robert Negoita il acuza pe Nicusor Dan ca saboteaza proiectele din Sectorul 3 Cea mai aglomerata intersectie din oras blocata
Negoiță și Nicușor Dan, în contradicție. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Negoiță a ținut o conferință de presă în stradă, în fața Primăriei Sectorului 3, prin care l-a acuzat pe Dan că e rău intenționat și sabotează cu bună știință buna dezvoltare a Sectorului 3 al Capitalei.

Nicușor Dan, acuzat că blochează proiectele din Sectorul 3

Cel mai important proiect blocat de Primăria Capitalei e pasajul de la Distor, care ar îmbunătăți calitatea aerului și ar fluidiza traficul, susține Negoiță.

ADVERTISEMENT

“Aici, la Dristor, este cea mai aglomerată intersecţie din Sectorul 3. Avem aici în plan un proiect de trei ani de zile să facem un pasaj. Primăria Generală nu ne lasă. În continuare Primăria Generală ne blochează în aceste proiecte de fluidizare a traficului şi de îmbunătăţire a calităţii aerului.

Este un pasaj absolut necesar pentru calitatea aerului şi pentru fluidizarea traficului. Fac un apel încă o dată către primarul general şi Primăria Generală să nu ne mai blocheze în aceste proiecte absolut necesare, absolut utile pentru Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Ne este afectată viaţa tuturor. Sute de mii de familii suferă din cauza faptului că nu avem aceste pasaje executate”, a spus Robert Negoiţă, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Primăriei Sectorului 3.

Conform Agerpres, Nicușor Dan motivează deciziile prin faptul că nu are PUZ pentru pasajul din zona Dristor, însă Negoiță susține că nu e nevoie de aviz din partea Municipalității, pentru că acesta se regăsește în Planul Urbanistic General emis de Primăria București.

ADVERTISEMENT

Dânşii au prevăzut aici un pasaj subteran. Nu ai nevoie de Plan Urbanistic Zonal atâta vreme cât el este prevăzut în Planul Urbanistic General. El este reglementat urbanistic fix de către dânşii şi nouă nu ne trebuie aviz de la dânşii. Ne trebuie atât – să pună pe ordinea de zi trecerea în administrarea noastră a acestui bulevard sau măcar a acestui segment de bulevard”, a completat Robert Negoiţă.

Robert Negoiță a transmis că a fost demarată construcția a două pasaje rutiere supraterane, în zona ieșirii din Sectorul 3, adiacentă bulevardului Theodor Pallady.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile au făcut demersuri pentru a construi alte două pasaje subterane menite să fluidizeze traficul în intersecția bulevardul Camil Ressu cu șoseaua Mihai Bravu și intersecția Căii Vitan cu șoseaua Mihai Bravu.

ADVERTISEMENT
Tags: