News

Robert Negoiță își anunță posibila revenire în PSD. Ce spune de relația cu Gabriela Firea

15.01.2021 | 15:43
Robert Negoita isi anunta posibila revenire in PSD Ce spune de relatia cu Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

La nicio jumătate de an de la plecarea din PSD, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, anunță că este aproape de o revenire în partidul condus de Marcel Ciolacu.

Membru al noului Partid ”București 2020”, pe listele căruia, în alianță cu Pro România, a candidat la alegerile locale din 27 septembrie 2020, Negoiță spune că ”e o chestiune de pași” până când revenirea sa în Partidul Social Democrat se va definitiva.

ADVERTISEMENT

Principalele aspecte care l-au convins pe edilul Sectorului 3 să revină în PSD sunt faptul că partidul a trecut în Opoziție, precum și relația bună pe care o are cu Marcel Ciolacu.

Robert Negoiță, aproape de o revenire în PSD

Pe 6 iulie 2020, Robert Negoiță declara că nu mai candidează din partea PSD la alegerilor locale care urmau în toamnă. Acesta spunea atunci că ”Partidul a devenit o structură slăbită de căpușe însetate de sânge”.

ADVERTISEMENT

Între timp, primarul din Sectorul 3 s-a răzgândit, iar trecerea în Opoziție a partidului l-a convins să revină la sentimente mai bune față de social-democrați.

În principiu, putem spune așa (n.r. că revin în PSD). Am avut o discuție cu președintele, cu secretarul general și cu alți colegi. Putem să gândim un proiect de reformare, de reorganizare, ceva serios.

ADVERTISEMENT

S-au întâmplat niște lucruri. Anumite persoane care erau, acum nu mai sunt. Sunt schimbări dătătoare de speranțe. PSD este în Opoziție și acest aspect mă încurajează.

PSD are o șansă să se reformeze. Nu discut de funcții. Haideți să discutăm despre obiective, iar funcțiile nu sunt obiective.

ADVERTISEMENT

Am avut o discuție foarte serioasă, în care eu am avut impresia că lucrurile sunt foarte clare. E o chestiune de pași pentru că eu sunt un membru al altui partid și îmi pot pierde mandatul dacă plec.

Este foarte posibilă varianta fuzionării PSD cu partidul din care fac parte. Am o relație foarte bună cu președintele partidului. Îl apreciez și am o părere bună despre obiectivele lui. I-am spus că dacă PSD rămâne în Opoziție intenționez să mă întorc”, a spus Negoiță la Digi24.

Ce spune de relația cu Gabriela Firea

Între Negoiță și fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, acum președinte al PSD București, au existat mai multe atacuri sub centură în ultimele luni. Revenirea în PSD alături de aceasta nu-l deranjează pe Negoiță, cel care spune că nu este un tip conflictual și nu trebuie să fie de acord cu orice opinie contrară.

”Eu nu sunt o persoană conflictuală, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim de acord cu toți și toate, chiar dacă uneori putem avea păreri și principii diferite.

Nu e momentul de critici, este momentul să facem analize. Eu sunt cel care a adus-o pe Gabriela Firea în politică și PSD. Eu sunt cel care am pus-o pe lista PSD la Senat. Eu sunt cel care m-am dat la o parte pentru ca Firea să fie președinte la PSD București”, mai spune Negoiță pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT