ADVERTISEMENT
News

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar la Sectorul 3! Anunțul celor din USR: „Bravo colegilor!”. Reacția lui Negoiță

Autor: Flaviu Popa | 31.08.2020 | 19:54
Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar la Sectorul 3! Anunțul celor din USR: „Bravo colegilor!”. Reacția lui Negoiță
Negoiță e favorit să câștige alegerile în septembrie 2020

Robert Negoiță ar fi rămas fără mandatul de primar, din cauza faptului că ar fi schimbat partidele.

ADVERTISEMENT

Negoiță a renunțat la PSD și a fondat un nou partid pe care l-a aliat formal cu Pro România lui Victor Ponta.

Anunțul a fost făcut de contracandidata lui Negoiță de la Primăria 3, Ana Ciceală, însă e neclar ce sărbătoresc cei din USR.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 19:54 / Robert Negoiță a reacționat în scandalul momentului în care este implicat. Primarul a anunțat că va contesta demersul în instanță, așa cum era de așteptat.

„Azi, am fost notificat de colegii mei din Primăria Sectorului 3 de faptul că s-a primit prin email un ordin de suspendare a mea din funcția de Primar al Sectorului 3, ordin emis de Prefectul Municipiului București. Spun că am fost notificat de colegi, dat fiind că, așa cum știți, săptămâna trecută, am fost testat pozitiv pentru Covid-19, astfel că, în prezent, sunt în concediu medical.
Pe scurt, Prefectul Municipiului București a emis acest ordin azi, 31.08.2020 pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripție nr 3- Sector 3, mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianței Pro București 2020, în condițiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câștigat din partea unei alte formațiuni politice.
Consider acest demers pripit și lipsit de responsabilitate și intenționez să îl contest în instanță. Pentru 4 săptămâni, atât cât au mai rămas până la alegeri, s-a preferat o astfel de variantă grăbită și nechibzuită, pierzându-se din vedere complet interesul comunității, respectiv acela de nu avea un vid de conducere și coordonare la nivelul Primăriei Sectorului 3.
Pe voi, cetățenii Sectorului 3, simpatizanți sau nu ai mei ca Primar al S3, vreau să vă asigur de faptul că voi face tot ce ce ține de mine că echipa PS3 pe care am format-o să poată funcționa adecvat. Iar asta, mai ales în această perioadă, în care pregătim și începerea anului școlar, finalizarea unora dintre creșele și grădinițele noi, atât de necesare, dar avem și alte documente importante, inclusiv referitoare la buget, ce trebuie propuse si aprobate.
Este jenant că, în continuare, o parte a clasei politice din România înțelege competiția astfel, adică aleargă după asemenea victorii mici și care nu aduc niciun beneficiu comunității, demonstrând că, pentru unii, baza o reprezintă: 100% politica și 0% munca.
Alături de echipa PS3 vreau să vă asigur că noi nu ne dezicem de motto-ul nostru 99% muncă și 1% politică și vom face tot posibilul ca activitatea PS3 să nu fie blocată”, a scris Negoiță pe Facebook.

Robert Negoiță și-ar fi pierdut mandatul de primar, cel puțin pentru o lună de zile

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar. Prefectul Bucureștiului tocmai a constatat formal asta. Bravo colegilor USR Sector 3 Andrei Stan, Matei Eugen și Teodora Stoian pentru demersurile legale de săptămâna trecută către prefect!”, a scris Ciceală pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cititorii au remarcat cum demersul USR este o simplă lovitură de imagine care nu va dura mult timp, pentru că Negoiță e favorit absolut să recâștige fotoliul de primar în finele lui septembrie.

„Care sunt implicațiile reușitei colegilor dumneavoastră, sau prin ce se traduce în practică sintagma “Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar?”, a scris Victor Popa.

ADVERTISEMENT

La ce folos? va câștiga din nou evident…m-aș fi concentrat pe un război care chiar conteaza…”, a scris și Claudiu Alin.

Cei din USR invocă un ordin de prefect care oricum e datat eronat, din 2019, așadar poate fi atacat oricând în instanță de Negoiță și anulat, o altă stângăcie remarcată de cititori.

ADVERTISEMENT
USR se laudă cu demiterea lui Negoiță
USR se laudă cu demiterea lui Negoiță

Pe pagina de Facebook a USR Sector 3 cei din USR au șters anul (2019), probabil după ce au realizat că actul este, cel mai probabil nul.

Pe pagina oficială a Anei Ciceală a rămas eroarea, semn că cei din USR se bucură fără un motiv anume.

ADVERTISEMENT
Postarea Anei Ciceală conține data „corectă”
Postarea Anei Ciceală conține data „corectă”

Robert Negoiță a ieșit din PSD în iulie 2020 și a format un alt partid, sătul de certurile din interiorul Partidului Social Democrat. Conform sondajelor, Negoiță e favorit absolut la câștigarea primăriei Sectorului 3 pentru un nou mandat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!