Sport

Dezvăluiri halucinante despre mafia pariurilor: „Au intrat peste ei în casă. Erau fotbaliști, conducători și directori sportivi din prima divizie”

Robert Niță (44 de ani) s-a întors cu forțe proaspete de la Survivor România. Fostul atacant a dezvăluit un eveniment halucinant din perioada în care a jucat în Vietnam.
22.02.2022 | 11:53
Dezvaluiri halucinante despre mafia pariurilor Au intrat peste ei in casa Erau fotbalisti conducatori si directori sportivi din prima divizie
Robert Niță, dezvăluiri despre mafia pariurilor din Vietnam. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

În anul 2008, Robert Niță era transferat de la Rocar la Hanoi Viettel, o echipă din Vietnam. Fostul concurent de la Survivor România a povestit cum planurile unei rețele de pariuri formată din 60 de oameni, printre care fotbaliști și conducători de club din prima ligă au fost dejucate într-o singură zi.

Robert Niță, dezvăluiri incredibile despre mafia pariurilor: „Erau judecați și până dimineață erau la Penitenciar”

Hanoi Viettel a fost ultima echipă din cariera lui Robert Niță, care s-a retras în 2010, după ce și-a trecut în CV nume precum Steaua, Oțelul Galați, Foresta Suceava, Rapid sau Gloria Bistrița.

ADVERTISEMENT

„Joi, între 3 și 6 dimineața, au intrat peste ei în case. Au ridicat vreo 60 de inși implicați în pariuri ilegale, dintre care vreo 18 din anturajul echipei naționale, printre care și fotbaliști. Dar și conducători, directori sportivi și alți oficiali din prima divizie din Vietnam. 

Joi, până în ora 12, erau judecați și până vineri dimineață erau la Penitenciar. A durat 24 de ore să anihileze o rețea de pariuri ilegale și i-a potolit. Era vorba de pariuri ilegale, de măsluirea unor rezultate, de bani negri. La fel ca și la noi, dacă ești jucător activ nu poți să pariezi, nici nevasta, nici amanta, nici tatăl.

ADVERTISEMENT

Doar cei care se retrag pot să parieze. A fost așa rapid, că acolo e ca un fel de dictatură controlată. Au intrat dur peste ei și au dus industria pariurilor în zona legală.

Și acolo sunt fotbaliști care sunt imaginea unor case de pariuri, ca și la noi. Cred că unul care a trecut prin fotbal le vede mult mai bine decât un foarte bun statistician”, a declarat Robert Niță la sportm.ro.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Robert Niță în Vietnam

Cea mai de succes perioadă din cariera lui Robert Niță a fost perioada Rapid. În Giulești, fostul atacant a câștigat singurele trofee din carieră și nu au fost puține: un titlu (2003), o Cupă a României (2002) și două Supercupe (2002, 2003).

Niță a ajuns în Vietnam dintr-o întâmplare. Singura echipă la care mai jucase în străinătate înainte de Hanoi Viettel era Hapoel Be’er Sheva, din Israel.

ADVERTISEMENT

„Dintr-o întâmplare sau o glumă. Am fost în vacanţă la un prieten care are afaceri în Vietnam. M-a întrebat dacă vreau să vin aici.

Apoi m-a sunat să-mi spună că a aranjat totul. Am zis că nu mă duc şi nu mă duc. Şi totuşi, am fost.

Mai mult, cel mai bine din ce am câştigat în carieră iau aici! Eu ştiam de Vietnam din filme. Odată ce am picat aici a fost un şoc, în sensul bun al cuvântului”, s-a destăinuit fostul atacant.

ADVERTISEMENT