News

Robert Sighiartău, PNL, despre posibila introducere a certificatului verde pentru medici: “Trebuie purtată o discuție pe această temă”

Robert Sighiartău, deputat ales pe listele PNL, a vorbit luni, la Antena3, despre o posibilă introducere a certificatului verde pentru personalul medical, declarând: "trebuie purtată o discuție pe aceasta temă".
27.09.2021 | 21:02
Robert Sighiartau PNL despre posibila introducere a certificatului verde pentru medici Trebuie purtata o discutie pe aceasta tema
ADVERTISEMENT

Personalul medical ar putea să fie obligat să dețină un certificat verde, adică să fie vaccinate sau să se testeze pe banii proprii cu regularitate, conform unui proiect propus în dezbatere publică de către Guvern.

Florin Cîțu a declarat în urmă cu doar câteva zile că se discută despre vaccinarea obligatorie sau testarea anumitor categorii profesionale care intră în contact direct cu cetățenii, spunând că și-ar dori să nu se ajungă la aceste măsuri, ci persoanele să se vaccineze în proporție crescută.

ADVERTISEMENT

Robert Sighiartău, PNL, despre certificatul verde cerut medicilor: “Trebuie să purtăm o discuție”

Sabina Iosub: “Cum ieșiți din blocaj?”

Robert Sighiartău: “Prima opțiune este refacerea alianței PNL – UDMR – USR PLUS, în a doua opțiune, dacă USR nu ar reveni la guvernare, deși oamenii de aceea i-au votat, va trebui să găsim majoritate în Parlament pentru a vota măsurile acestui Guvern.

Avem nevoie de un Guvern legitim care să poată oferi soluții la problemele românilor, de la creșterile facturilor la gaze și energie la această criză sanitară.”

ADVERTISEMENT

Sabina Iosub: “Este o dezbatere uriașă despre ce se va întâmpla cu personalul medical, dacă o persoană nu se va testa pe banii ei, ar putea să fie suspendată. Este un proiect propus în dezbatere publică.”

Robert Sighiartău: “Cred că trebuie avuta o discuție pe această temă, există riscul ca cei care ar trebui să îi ajute pe pacienți, din prea multă relaxare și teorii conspiraționiste adunate de pe Internet, s-ar putea să creeze o problemă în sistem.”

ADVERTISEMENT

Contractul de muncă al celor care refuză vaccinarea sau testarea va fi suspendat

Conform unui proiect de act normativ, angajații din domeniul sanitar ar putea să fie obligați să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

În caz contrar, s-ar putea dispune suspendarea contractului de muncă pentru 30 de zile, după această perioadă, acesta încetând de drept.

ADVERTISEMENT

“Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical.

Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important în dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, conform Digi24.

ADVERTISEMENT