Life

Robert Turcescu, lăsat fără un premiu după ce a mers la nunta lui George Simion: “Şi-a exprimat simpatii pentru un lider extremist”

Robert Turcescu a fost lăsat fără un premiu după ce a mers la nunta lui George Simion. Este vorba despre un premiu pe care jurnalistul l-a primit în 2005.
01.09.2022 | 23:14
Robert Turcescu lasat fara un premiu dupa ce a mers la nunta lui George Simion Sia exprimat simpatii pentru un lider extremist
Robert Turcescu, lăsat fără un premiu după ce a mers la nunta lui George Simion. Sursa foto: Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Robert Turcescu a rămas fără un premiu după ce a mers la nunta lui George Simion, care a avut loc sâmbătă în comuna Măciuca.

Robert Turcescu, lăsat fără un premiu după ce a mers la nunta lui George Simion

Joi seară, Societatea Timișoara a anunțat că îi retrage lui Robert Turcescu premiul “Alexandra Indireș”, care i-a fost acordat în 2005.

ADVERTISEMENT

Societatea a luat această decizie după ce jurnalistul a mers la nunta lui George Simion. Membrii Societății nu sunt de acord cu faptul că Robert Turcescu susține partidul AUR.

De asemenea, membrii Societății Timișoara și-au exprimat regretul pentru faptul că Robert Turcescu și-a exprimat “simpatii pentru un lider extremist”.

ADVERTISEMENT

Aceștia au numit “inacceptabil” comportamentul realizatorului emisiunii Sub semnul întrebării, de la B1 TV.

De asemenea, mesajul Societății a adus în discuție și autodenunțul lui Robert Turcescu din 2014. La momentul respectiv, prezentatorul TV a spus, în direct la TV, că “am fost locotenent colonel sub acoperire!”. După autodenunțul de acum opt ani, jurnalistul și-a început cariera politică.

ADVERTISEMENT

“Societatea Timişoara a luat act cu îngrijorare şi mâhnire de poziţiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului ‘Alexandra Indrieş’ în anul 2005.

Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neaşteptat şi dezamăgitor prilej de a constata că domnul Turcescu şi-a exprimat, implicit şi explicit, simpatii pentru un lider extremist şi o formaţiune politică extremistă, aflaţi la antipodul valorilor promovate de Societatea Timişoara.

ADVERTISEMENT

Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunţul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate, că este ofiţer acoperit., se arată în comunicatul de presă transmis de Societatea Timișoara, potrivit news.ro.

Societatea i-a cerut jurnalistului să elimine din CV această distincție pentru “a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democraţiei”.

Robert Turcescu a venit la Măciuca alături de familie pentru a participa la nunta lui George Simion.

George Simion, nuntă câmpenească cu mii de invitați

Pe 27 august 2022, George Simion a organizat o nuntă la un complex din comuna Măciuca. Liderul AUR a lansat o invitație pentru românii care doresc să-i fie alături în această zi importantă.

Sâmbătă, mii de români și-au făcut apariția la nunta lui George Simion cu aleasa inimii sale, Ilinca Munteanu.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, printre care s-a aflat și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Slujba a avut loc în capela de lemn construită special pentru nunta lui George Simion.

Evenimentul a fost criticat de unele persoane publice. Altele au lăudat gestul liderului AUR de a organiza o asemenea nuntă.

Diana Șoșoacă l-a criticat dur pe liderul AUR pentru organizarea acestui eveniment. Fosta senatoare l-a numit pe George Simion “cerșetor”, pe motiv că a cerut diverse legume pentru nunta de pe 27 august.

ADVERTISEMENT