News

Robert Turcescu revine în presă, la 7 ani după ce a mărturisit că a fost ofițer acoperit

20.01.2021 | 12:18
Robert Turcescu revine in presa la 7 ani dupa ce a marturisit ca a fost ofiter acoperit
ADVERTISEMENT

După o aventură în lumea politică, Robert Turcescu revine în presă. Evenimentul are loc la aproximativ 7 ani de când acesta a mărturisit, la un post de televiziune, că a fost ofițer acoperit.

Astfel, în viitorul apropiat, fostul prezentator va fi coordonator la Evenimentul Zilei, unde va avea și o emisiune în cadrul proiectului EVZ TV.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Turcescu vine după ce, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, acesta și formațiunea din care făcea parte, PMP, nu au mai intrat în Legislativ.

Robert Turcescu, din nou în presă. În 2014, mărturisea că a fost ofițer acoperit

Robert Turcescu (45 de ani) revine la prima sa dragoste: presa. Jurnalistul care a scris istorie cu celebra emisiune ”100%” de la Realitatea TV, dar și omul care, în 21 septembrie 2014, recunoștea, în direct la B1 TV că a fost ofițer acoperit, cu gradul de locotenent-colonel, va lucra pentru Evenimentul Zilei, conform Capital.

ADVERTISEMENT

După ce a renunțat temporar la jurnalism în urmă cu 7 ani, Turcescu a urmat o carieră de 4 ani în politică. La alegerile locale din 2016, a candidat la Primăria Capitalei, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). S-a clasat pe locul 4, cu 6,46% din voturi.

Apoi, pe 9 iunie 2016, a fost ales vicepreședinte al PMP și desemnat președinte interimar al PMP București, funcție pe care a deținut-o până la 9 august, când a fost înlocuit de Valeriu Steriu. Tot în 2016, Turcescu a fost ales deputat de Constanța în legislatura 2016-2020 din partea PMP.

ADVERTISEMENT

Cum s-a deconspirat în direct Robert Turcescu

În septembrie 2014, Robert Turcescu șoca opinia publică și lumea presei din România. Acesta anunța, la B1 TV, faptul că a fost ofițer acoperit. La acea vreme, Turcescu a plecat din emisiunea Sorinei Matei după doar 20 de minute, timp în care a spus că a primit în mană documentele pe care le publicase pe blog: o copie a livretului militar și câteva state de plata.

”Nu mai puteam să vin discutând de OFIȚERUL ACOPERIT care candidează la președinție, eu să mă știu așa cum mă știam. Eram un fariseu, eram în fața voastră un nimeni, un ins care își mințea telespectatorii care credeau în el, vă mințeam pe voi.

ADVERTISEMENT

De aia am decis să mă eliberez. Eu le-am pus acolo, eu le-am urcat pe blogul meu, eu am scris textul acela. Nu e nimic altceva în spate. Sunt dispus oricând voi fi chemat de organele de anchetă și de cele judecătorești să arăt aceste documente și să spun adevărul sau ce știu eu despre aceste lucruri și adevărul în legătură cu ele.

Nu am trăit o bucurie mai mare, o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare. Nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât azi după ce m-am eliberat de povara asta”, a spus atunci Turcescu, la postul de știri.

ADVERTISEMENT