ADVERTISEMENT
Fotbal international

Roberto Carlos, dezvăluiri despre motivul care l-a determinat să plece de la Inter la Real Madrid. “Roy Hodgson era pe cale să mă termine ca fotbalist!”

Autor: Sorin Dumitrescu | 10.04.2020 | 14:26
Roberto Carlos, dezvăluiri despre motivul care l-a determinat să plece de la Inter la Real Madrid.
Roberto Carlos, dezvăluiri despre motivul care l-a determinat să plece de la Inter la Real Madrid. "Roy Hodgson era pe cale să mă termine ca fotbalist!" (sursă foto: hepta.ro)

Roberto Carlos are astăzi 47 de ani dar și acum iubitorii fotbalului își aduc aminte fascinați de teribilele sale execuții din lovituri libere, una dintre ele, cea din meciul Franța – Brazilia intrând în istorie, prin traiectoria incredibilă luată de balon, înainte de a intra în poarta unui Fabien Barthez înmărmurit.

ADVERTISEMENT

Roberto Carlos a fost transferat de Inter în 1995

Roberto Carlos a cunoscut celebritatea la Real Madrid, unde se poate număra, fără îndoială, printre cei care pot fi socotiți cu adevărat galacticii de pe Santiago Bernabeu.

Brazilianul a jucat pe Santiago Bernabeu între 1996 și 2007 un număr de 370  de meciuri, marcând 45 de goluri. Însă pasul în fotbalul european îl făcuse un an mai devreme, când a fost transferat de Inter de la Palmaeiras, la vârsta de 22 ani și spera să poată rămâne acolo pe toată durata contractului, de cinci ani.

ADVERTISEMENT

Nu i-a plăcut să joace decât fundaș stânga

Însă, după un singur sezon a obținut acordul președintelui patron Massimo Moratti de a merge la Real Madrid, pentru că altfel cariera i-ar fi fost în pericol, în opinia sa.

Jucător destul de scund, la cei 1,68 m ai săi Roberto Carlos s-a simțit tot timpul în largul său evoluând ca fundaș stânga, mai ales că avea și o viteză bună, care îl avantaja în disputa cu atacanții adverși.

ADVERTISEMENT

Roy Hodgson ținea morțiș să joace mijlocaș de bandă

Însă, la Inter, după ce a văzut ce potențial are brazilianul când urcă în atac, mai ales ce șut incredibil de puternic și de precis, antrenorul englez Roy Hodgson a intrat în conflict cu jucătorul, anunțându-l că a luat decizia de a-l folosi ca mijlocaș de bandă stângă.

“Roy Hodgson m-a distrus, m-a pus să joc la mijlocul terenului. În acest fel, nu aveam nicio șansă să joc pentru echipa națională și urma Copa América în 1997”, a amintit ani mai târziu, Roberto Carlos.

ADVERTISEMENT

A fost trecut pe banca de rezerve

“Evident că ne-am înțeles foarte prost, de vreme ce mă punea să joc altceva decât făceam eu, Din punctul meu de vedere Roy Hodgson mi-a demonstrat atunci că nu știe fotbal”.

Englezul nu a acceptat ca jucătorul să nu execute ordinele sale și l-a declarat indiscplinat pe Roberto Carlos, ținându-l pe bancă. A âncercat mai întâi cu Fabio Centofanti și din noiembrie a venit Alessandro Pistone, care a preluat tricoul cu numărul 3.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!