Sport

Roberto Firmino a fost propus Barcelonei. Ce sumă a cerut FC Liverpool în schimbul atacantului brazilian

Liverpool este pregătit să-l lase pe Roberto Firmino să plece în vară, la Barcelona, pentru o sumă mult mai mică decât cea pe care ”cormoranii” au plătit-o în 2015 germanilor de la Hoffenheim.
17.01.2022 | 12:30
Liverpool este pregătit să-l lase pe Roberto Firmino să plece în vară, la Barcelona, pentru o sumă mult mai mică decât cea pe care ”cormoranii” au plătit-o în 2015 germanilor de la Hoffenheim.
ADVERTISEMENT

Punct fix în atacul lui FC Liverpool în utlimele șase sezoane, brazilianul Roberto Firmino se pregătește să părăsească legendara arenă Anfield Road.

Fotbalistul de 30 de ani și-a pierdut poziția de titular, în favoarea lui Diogo Jota, iar managerul Jurgen Klopp este dispus să se despartă de jucătorul sud-american.

ADVERTISEMENT

Barcelona caută atacant de careu, Liverpool îl oferă pe Firmino

Roberto Firmino joacă de 11 ani în Europa și la FC Liverpool din 2015. A evoluat pentru ”cormorani” în 310 partide și a marcat 94 de goluri în toate competițiile.

Alături de Sadio Mane și Mohamed Salah a fost în ultimii ani tridentul ofensiv al lui Liverpool, dar accidentările și forma de excepție a portughezului Diogo Jota l-au scos din primul 11.

ADVERTISEMENT

Publicația El Nacional notează că în ultimul raport întocmit de Jurgen Klopp, managerul german a menționat că nu mai are nevoie de serviciile brazilianului, în condițiile în care Origi și Minamino sunt soluțiile de rezervă ideale pentru atacanții titulari, Mane, Salah și Jota.

Publicația catalană amintește că Barcelona este în căutarea unui atacant de careu, după ce Sergio Kun Aguero a fost forțat să se retragă din cauza problemelor cardiace.

ADVERTISEMENT

Aceiași sursă menționează că Firmino ar putea ajunge pe Camp Nou pentru 20 de milioane de euro, la jumătatea prețului plătit de Liverpool celor de la Hoffenheim, atunci când l-au achiziționat.

Roberto Firmino, titular în doar 5 partide în actualul sezon de Premier League

Atacantul brazilian a fost unul dintre marcatorii constanți ai lui Liverpool din ultimii șase ani. Sezonul în curs este, însă, unul complicat.

ADVERTISEMENT

Sud-americanul a prins doar cinci meciuri ca titular, în alte șapte intrând din postura de rezervă. Cu toate acestea Firmino a marcat 4 goluri în Premier League, demonstrând că este o soluție pentru atacul ”cormoranilor”.

Acesta, plus faptul că Salah și Mane lipsesc până în luna februarie fiind plecați la Cupa Africii pe Națiuni, sunt motivele pentru care Jurgen Klopp agreează o mutare a brazilianului pe Camp Nou, dar numai din vară.

38.000.000 de euro este cota fotbalistului, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT
Tags: