Sport

Roberto Firmino s-a propus la Barcelona după despărțirea de Liverpool. Condiția să poată ajunge pe Camp Nou

După opt ani petrecuți la Liverpool, Roberto Firmino se desparte de ”cormorani”, iar următoarea sa destinație ar putea fi FC Barcelona.
23.05.2023 | 10:39
Roberto Firmino sa propus la Barcelona dupa despartirea de Liverpool Conditia sa poata ajunge pe Camp Nou
După opt ani petrecuți la Liverpool, Roberto Firmino se desparte de ”cormorani”, iar următoarea sa destinație ar putea fi FC Barcelona. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Brazilianul nu a ajuns la un numitor comun cu oficialii de pe Anfield Road pentru prelungirea contractului, astfel că l-a înștiințat pe Jurgen Klopp cu privire la intențiile sale și va pleca gratis de la clubul la care s-a transferat în vara anului 2015.

Barcelona nu este convinsă de aducerea lui Roberto Firmino

În ciuda faptului că a ajuns la 31 de ani, Roberto Firmino nu duce lipsă de oferte, unele mai interesante decât altele, însă jucătorul este mai tentat decât oricând să se alăture noii campioane din La Liga, FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului catalan Sport, atacantul brazilian este încântat de ideea de a juca pe Camp Nou, s-ar fi propus oamenilor din conducerea clubului și chiar ar acccepta o scădere semnificativă a salariului.

Dacă Firmino a făcut o prioritate din a semna cu FC Barcelona și a pus în așteptare toate celelalte oferte, nu același lucru se poate spune și despre gruparea catalană, care nu e convinsă că brazilianul este soluția perfectă.

ADVERTISEMENT

Pentru Joan Laporta și oamenii din conducerea clubului varianta numărul unu pentru a fi rezerva lui Robert Lewandowski o reprezintă gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang, pe care l-au cedat în vara trecută la Chelsea pentru 12.000.000 de euro.

Firmino, asaltat cu oferte uriașe din întreaga lume

Însă, pentru ca Aubameyang să se întoarcă la FC Barcelona trebuie să îndeplinească niște condiții. Să vină liber de contract, deși înțelegerea cu Chelsea expiră abia în vara anului 2024, și să accepte un salariu mult micșorat.

ADVERTISEMENT

Dacă aceste condiții nu vor fi îndeplinite, gabonezul nu va ajunge pe Camp Nou și atunci se vor deschide ușile pentru Roberto Firmino. Doar că totul trebuie să se întâmple destul de repede, pentru că brazilianul ar putea să nu aștepte prea mult oferta catalanilor.

La acest moment, brazilianul este dorit de mai multe formații din Premier League, s-a vorbit chiar și de posibilitatea la Real Madrid. Echipe din zona Golfului vor să-l îngropae în petrodolari, iar formații din Turcia îi pun pe masă oferte atrăgătoare.

ADVERTISEMENT

Roberto Firmino ar mai fi putut ajunge la FC Barcelona la începutul anului 2022, atunci când catalanii erau în căutarea unui atacant de careu, după ce Sergio Aguero a fost forțat să se retragă din cauza problemelor cardiace. Doar că atunci catalanii nu au ajuns la acord cu Liverpool și jucătorul a rămas pe Anfield Road.

ADVERTISEMENT
Tags: