Sport

Roberto Mancini, considerat nebun de către jucătorii săi: „Suntem la un centimetru de trofeu”

Italia va juca finala Euro 2020 cu Anglia și visează din nou să câștige Campionatul European după o pauză de peste 50 de ani.
09.07.2021 | 11:40
Roberto Mancini considerat nebun de catre jucatorii sai Suntem la un centimetru de trofeu
ADVERTISEMENT

Finala Euro 2020 se dispută între Anglia și Italia, iar jucătorii ”Squadrei Azzurra” nu se gândeau vreodată că vor ajunge până aici. Giorgio Chiellini a dezvăluit că în momentul în care a auzit ca Roberto Mancini vrea să câștige Euro 2020, a crezut ca e „nebun”.

În toată nebunia lui, Mancini este aprope să își îndeplinească obiectivul. Selecționata antrenată de el joacă dumincă, de la ora 22:00, finala Campionatului European.

ADVERTISEMENT

Giorgio Chiellini: „Toată lumea a crezut că Mancini e nebun”

„Este un vis la care am muncit peste trei ani și pe care antrenorul ni l-a inoculat până când a devenit o realitate. Când ne-a spus la început să ne gândim la câștigarea Campionatului European, noi am crezut că Mancini este nebun. Acum suntem foarte aproape, la un centimetru distanță de trofeu”, a declarat capitanul Italienilor la conferința de presă, înainte de finala cu Anglia.

Chiellini s-a arătat complet surprins de faptul că toate echipele favorite au fost eliminate relativ devreme. Jucătorul italian spune că s-ar fi așteptat să joace în semifinală cu Franța, nu cu Spania, din cauza lotului și statului de mare favorită a naționalei „cocoșului galic”.

ADVERTISEMENT

„Am crezut că în semifinală ne vom duela cu Franța, nu cu Spania, pentru că francezii erau marii favoriți. Aveau calitățile necesare și experiența internațională. Am crezut că Franța este cu un pas în fața tuturor. M-am gândit că în drumul spre finală ne vom lupta cu Belgia, Franța și Anglia.

M-am gândit că Anglia ar fi un candidat serios la câștigarea EURO 2020. Au calitate și forță, echipa este solidă și organizată. Poate nu sunt ușor de urmărit, dar sunt foarte greu de bătut”, a mai spus Giorgio Chiellini.

ADVERTISEMENT

Italia vrea să repete perfomanța din 1968

„Albaștrii” joacă a patraa finală de Campionat European și vor să repete performanța din 1968. La activ, selecționata antrenată de Roberto Mancini are un titlu european și doua finale pierdute (2000 și 2012).

Italia vrea să pună punct perioadei de „secetă” și visează la un nou trofeu major după o pauză de 15 ani. Ultimul titlu câștigat de ”Squadra Azzurra”datează din 2006, când a câștigat Campionatul Mondial în fața Franței, scor 1-1 (5-3) după loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

De atunci, Italia nu a mai contat așa de mult în luptele pentru Mondial sau Euro, ultima mare realizare fiind finala din  2012 în fața Spaniei, pierdută cu un neverosimil 0-4. AQCum, misiunea „albaștrilor” se anunță însă una foarte dificilă, pentru că joacă finala „în deplasare”, pe Wembley, chiar împotriva Angliei.

60.000 de locuri sunt disponibile pentru finală, iar fanii italieni pot asista la meci doar dacă au stat în carantină sau locuiesc în Marea Britanie.

Interesul stârnit pentru marea finală este unul imens, iar prețul biletelor a atins cote exorbitamte pe piața neagră. „Norocoșii” le pot achiziționa pe cele amplasate în zonele inferioare cu „doar” 3.000 de lire sterline, însă sunt și tichete VIP care se comercializează și cu peste 10.000 de lire sterline.

 

ADVERTISEMENT
Tags: