Sport

Mancini poartă la EURO 2020 un sacou aproape identic cu cel al lui Bearzot în 1982. Ce performanță uriașă a reușit atunci Italia

Roberto Mancini a apărut pe banca Italiei la EURO 2020 cu un sacou asemănător cu cel purtat de Enzo Bearzot la turneul final al Campionatului Mondial din 1982, când „Squadra Azzurra” a reușit să cucerească trofeul.
19.06.2021 | 16:57
Mancini poarta la EURO 2020 un sacou aproape identic cu cel al lui Bearzot in 1982 Ce performanta uriasa a reusit atunci Italia
Roberto Mancini a apărut pe banca Italiei la EURO 2020 cu un sacou asemănător cu cel purtat de Enzo Bearzot la turneul final al Campionatului Mondial din 1982, când „Squadra Azzurra” a reușit să cucerească trofeul.
ADVERTISEMENT

Italia merge „ceas” la acest turneu final și a fost prima națională care s-a calificat în optimi la EURO, după două victorii clare, scor 3-0 cu Turcia și Elveția.

După acest start perfect, foarte multă lume se întreabă până unde poate ajunge „Squadra Azzurra” la acest turneu final, mai ales că băieții lui Mancini au încântat cu jocul lor, nu doar prin prisma rezultatelor.

ADVERTISEMENT

Detaliu inedit legat de Roberto Mancini. Poartă un sacou identic cu cel al lui Enzo Bearzot la CM 1982

FANATIK a observat un detaliu extrem de interesant legat de antrenorul Italiei, Roberto Mancini, care a apărut pe banca primei reprezentative cu un sacou extrem de asemănător cu cel purtat de legendarul Enzo Bearzot la Campionatul Mondial din 1982 (Spania).

 

 

Roberto Mancini si Enzo Bearzot. Sursa foto: colaj FanatikItalia a deschis balul la acest Campionat European, iar după primele două meciuri pare printre favoritele la câștigarea turneului final. Naționala Italiei a câștigat o singură dată titlul continental, în 1968, și a mai jucat de atunci doar două finale, în 2000 și în 2012.

ADVERTISEMENT

De altfel, purtarea sacoului produs de cunoscutul brand Armani nu este deloc întâmplătoare. Roberto Mancini îi aduce astfel un tribut lui Enzo Bearzot, gestul fiind extrem de apreciat în Italia de către opinia publică, dar mai ales de fani.

Ce reacții a stârnit sacoul lui Roberto Mancini

Costumele staff-ului lui Roberto Mancini și ale jucătorilor italieni de culoare gri-blue au fost primite foarte bine de către suporteri, care și-au adus imediat aminte de câștigarea Campionatului Mondial din 1982, după victoria cu 3-1 în finala cu RFG: „Mancini, în acel costum, anulează tot. Combinația asta ar trebuie să câștige EURO”, a spus Jack Daniel-Dempsey, un cunoscut producător.

ADVERTISEMENT

„Bocelli. Mașina controlată fără șofer. Zgomotul fanilor. Costumul lui Mancini. EURO 2020 e deja extraordinar”, a spus și Nick Judd, în timp ce The Sack Race a scris pe twitter: „Dacă ar fi o competiție pentru cel mai bine îmbrăcat antrenor de la EURO 2020, atunci Roberto Mancini a câștigat-o deja”.

Italia a fost neînvinsă în preliminarii, iar obiectivul declarat al „Squadra Azzurra” e calificarea cel puțin până în sferturile de finală ale competiției. La ultimul Campionat European, italienii au fost eliminați dramatic în sferturile de finală, iar Gianluigi Buffon a plâns ca un copil. Naționala Germaniei mergea în semifinale în urma loviturilor de departajare, scor 6-5, după ce scorul a fost 1-1 în cele 120 de minute.

ADVERTISEMENT

Performanța lui Enzo Bearzot la Campionatul Mondial din 1982

Performanța lui Enzo Bearzot la Campionatul Mondial din 1982 rămâne în istoria fotbalului italian. „Squadra Azzurra” a reușit atunci să producă surpriza și să câștige finala în fața Germaniei de Vest, care pornea ca favorită. Regretatul Paolo Rossi a fost atunci golgheterul turneului final cu șase goluri.

Echipa condusă de Enzo Bearzot nici măcar nu a câștigat atunci grupa din care a făcut parte. „Squadra Azzurra” a terminat doar pe doi, cu trei puncte, unul mai puțin decât Polonia, la egalitate cu Camerun și un punct peste Peru. Ba, mai mult, Italia nu a obținut nicio victorie în grupă, încheind la egalitate cu Peru, Camerun și Polonia. În faza a doua, Italia a terminat pe primul loc cu patru puncte, într-o grupă din care mai făceau parte Brazilia și Argentina. Italia a câștigat cu 2-1 în fața Argentinei și cu 3-2 împotriva Braziliei, după un hattrick de senzație a lui Paolo Rossi.

„Squadra Azzurra” întâlnea apoi din nou Polonia, de astă dată în semifinale, șia câștigat cu 2-0. Paolo Rossi a fost din nou decisiv, marcând ambele goluri.

În finala de pe „Santiago Bernabeu”, în fața a 90.000 de spectatori, italienii au deschis scorul prin același Paolo Rossi, iar Marco Tardelli și Alessandro Altobelli făceau 3-0. Paul Breitner avea să reducă din diferență pentru nemți, dar era prea târziu pentru ca soarta partidei să mai fie schimbată.

  • 1982 e anul în care Italia a câștigat titlul mondial cu Enzo Bearzot
  • 1968 e anul în care „Squadra Azzura” a câștigat singurul Campionat European
  • 2 finale de Campionat European a mai jucat i naționala Italiei: 2000 și 2012
ADVERTISEMENT