Sport

Roberto Stellone de la Ascoli e primul antrenor concediat din motive de COVID 19!

17.04.2020 | 21:12
Roberto Stellone de la Ascoli e primul antrenor concediat din motive de COVID 19
ADVERTISEMENT

Roberto Stellone, de la echipa din a doua divizie italiană Ascoli Piceno, este primul antrenor concediat oficial pe motive de coronavirus. Clubul a luat această decizie motivând reducerea cât de mult posibilă a tuturor costurilor, iar salariul lui Stellone era destul de mare.

Demiterea ascunde şi alte lucruri

Cel puţin aceasta este declaraţia patronului echipei marchegiane, Massimo Pulcinelli, însă pare a fi mai degrabă o explicaţie de suprafaţă, pentru că în interior cauzele, explicate de presă, par a fi altele.

ADVERTISEMENT

Povestea trebuie reconstruită: Stellone ajunge la Ascoli, care cu două săptămâni înainte îl exonerase pe Paolo Zanetti la 1 februarie și semnează un contract care expiră la 30 iunie, dar reînnoit automat în caz de salvare de la retrogradare (iar astăzi Ascoli ar fi în siguranță) .

Rezultate proaste în ultimele meciuri

Dar lucrurile merg într-un mod dezastruos, Stellone adună doar 2 puncte în 5 jocuri, iar după înfrângerea cu Entella este practic ca şi concediat, chiar dacă nu oficial. Deoarece campionatul este suspendat, de fapt, clubul dorește să ajungă la un acord amiabil cu Stellone, însă acesta refuză toate propunerile clubului.

ADVERTISEMENT

O lună mai târziu, apoi, Puccinelli trece la acţiune. Anunţă oficial pandemia de COVID 19 drept cauza demiterii lui Roberto Stellone.

E pus un nou antrenor, dar tot Stellone a făcut programul pentru carantină!

Locul acestuia este este luat de spaniolul Guillermo Abascal, managerul Primavera. Abascal e considerat noul antrenor încă de pe 9 martie, deși clubul nu a dat nici un comunicat oficial în acest sens, având  speranța de a ajunge la un acord cu Stellone.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, Roberto Stellone îşi vede de treabă ca şi când ar fi în continuare antrenorul echipei. El este cel care le-a făcut programul jucătorilor pentru perioada de carantină.

Cazul Stellone ar putea crea un precedent extrem de periculos

Ceea ce se întâmplă acum la Ascoli Piceno poate avea efecte cu adevărat perturbatoare pentru lumea fotbalului italian, cel puţin. Pentru că e clar că Stellone se va opune în mod legal demiterii.

ADVERTISEMENT

Însă, dacă judecătorii vor da dreptate lui Ascoli pe motiv de pandemie atunci s-ar crea un precedent extrem de periculos pentru antrenori, pentru că şi alte cluburi ar putea lua exemplul marchegianilor, pentru a scăpa de contracte lungi şi grele financiar.

 

ADVERTISEMENT