Sport

Robin Gosens, noul star al naţionalei Germaniei, a vrut să fie poliţist! Motivul pentru care a fost refuzat

Robin Gosens este noul star al naţionalei Germaniei şi a avut un rol crucial în calificarea nemţilor în optimile de finală de la EURO 2020.
26.06.2021 | 22:56
Robin Gosens noul star al nationalei Germaniei a vrut sa fie politist Motivul pentru care a fost refuzat
ADVERTISEMENT

Germania s-a calificat cu mari emoţii în optimile de finală de la EURO 2020, iar victoria cu Portugalia a contribuit decisiv la obţinerea acestei performanţe. Robin Gosens a fost eroul meciului de la Munchen, după ce a marcat un gol, a oferit o pasă decisivă şi a provocat autogolul lui Ruben Dias.

Până să ajungă în naţionala Germaniei, Robin Gosens visa să devină poliţist, iar cariera de fotbalist şi-a început-o în liga a doua din Olanda. Înainte de acest moment, fotbalistul de 26 de ani a trăit o mare decepţie, după ce a dat probe la Borussia Dortmund şi a fost refuzat.

ADVERTISEMENT

Robin Gosens, noul star al Germaniei, visa să fie poliţist

Robin Gosens s-a născut pe 5 iulie 1994, la Emmerich am Rhein, un orăşel din landul Renania de Nord-Westfalia. Primii paşi în fotbal i-a făcut la echipele locale, însă visul tânărului jucător era să fie poliţist şi să-i calce pe urme bunicului.

În primă fază, Robin Gosens a aplicat la poliţia landului Renania de Nord-Westfalia, însă a fost refuzat după ce testele medicale au dovedit că avea un picior mai scurt cu 0,5 milimetri. Apoi a mers în Renania-Palatinat, unde a fost acceptat.

ADVERTISEMENT

“Mi-am dorit foarte mult să fiu poliţist. Când bunicul meu m-a plimbat cu maşina poliţiei, aveam şapte ani şi îmi doream să-l urmez. Dacă nu aş fi ajuns fotbalist, alegeam planul A, să fiu poliţist.

Privind în urmă pot spune că sunt mulţumit de cum a decurs totul. Poate nu aş fi fost la fel de fericit pe termen lung”, a declarat Robin Gosesn într-un interviu pentru site-ul Federaţiei Germane de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Robin Gosens a fost îndrumat de părinţi spre cariera de fotbalist

Soarta a făcut ca în acelaşi timp să fie observat de un scouter al lui Vitesse Arnhem, iar acesta l-a invitat în Olanda pentru a da probe de joc. De aici şi până la un consiliu de familie a fost doar un pas. Mama fotbalistului l-a sfătuit să accepte trialul, însă tatăl, născut în Olanda, a fost cel care l-a convins.

“I-am spus că poate să dea examenul de poliţist şi în anul următor. Cel mai important era să nu ajungă la un moment dat şi să se întrebe de ce nu a încercat”, a spus tatăl lui Robin Gosens într-un interviu pentru spox.com.

ADVERTISEMENT

Proba ratată la Borussia Dortmund: “Un fiasco total”

La 17 ani, în 2011, Robin Gosens juca pentru echipa locală VfL Rhede şi a primit şansa să dea probe la Borussia Dortmund. Viitorul internaţional german a mers la echipa U19 a celor de la BVB, însă nu a reuşit să impresioneze.

“A fost un fiasco total, nu am putut să ţin ritmul. Probele date la Dortmund nu au fost deloc un succes, însă faptul că am fost invitat a însemnat că ceva au văzut la mine”, a povestit Robin Gosens.

Drumul lui Robin Gosens spre naţionala Germaniei

Probele la Vitesse Arnhem au fost un succes, însă Robin Gosens nu a apucat să joace în niciun meci oficial pentru formaţia de pe “GelreDome”. În ianuarie 2014, fundaşul stânga a fost împrumutat FC Dordrecht şi a debutat în liga a doua din Olanda.

După ce echipa a promovat în Eredivisie, împurumutul a fost prelungit pe încă un sezon, iar în vara lui 2015, Robin Gosens era transferat, liber de contract, de Heracles Almelo. Două sezoane a jucat la noua echipă, iar în vara lui 2017 a venit mutarea la Atalanda, după ce italienii au plătit 1.700.000 de euro.

Prestaţiile din ce în ce mai bun în Serie A i-au adus lui Robin Gosens şi debutul în naţionala Germaniei. Pe 3 septembrie 2020, fotbalistul de 26 de ani a bifat prima selecţie pentru nemţi, într-o remiză cu Spania, scor 1-1, din Liga Naţiunilor, meci în care a oferit o pasă de gol.

  • 10 selecţii are Robin Gosens la naţionala Germaniei
  • 35.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Robin Gosens
ADVERTISEMENT