ADVERTISEMENT
Sport

Robin Gosens, noul star al naţionalei Germaniei, a vrut să fie poliţist! Motivul pentru care a fost refuzat

Robin Gosens este noul star al naţionalei Germaniei şi a avut un rol crucial în calificarea nemţilor în optimile de finală de la EURO 2020.
Autor: Razvan Nicolae | 26.06.2021 | 22:56
Robin Gosens, noul star al naţionalei Germaniei, a vrut să fie poliţist! Motivul pentru care a fost refuzat
Robin Gosens, noul star al naţionalei Germaniei, a vrut să fie poliţist! Motivul pentru care a fost refuzat (sursă foto: hepta.ro)

Germania s-a calificat cu mari emoţii în optimile de finală de la EURO 2020, iar victoria cu Portugalia a contribuit decisiv la obţinerea acestei performanţe. Robin Gosens a fost eroul meciului de la Munchen, după ce a marcat un gol, a oferit o pasă decisivă şi a provocat autogolul lui Ruben Dias.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă în naţionala Germaniei, Robin Gosens visa să devină poliţist, iar cariera de fotbalist şi-a început-o în liga a doua din Olanda. Înainte de acest moment, fotbalistul de 26 de ani a trăit o mare decepţie, după ce a dat probe la Borussia Dortmund şi a fost refuzat.

Robin Gosens, noul star al Germaniei, visa să fie poliţist

Robin Gosens s-a născut pe 5 iulie 1994, la Emmerich am Rhein, un orăşel din landul Renania de Nord-Westfalia. Primii paşi în fotbal i-a făcut la echipele locale, însă visul tânărului jucător era să fie poliţist şi să-i calce pe urme bunicului.

ADVERTISEMENT

În primă fază, Robin Gosens a aplicat la poliţia landului Renania de Nord-Westfalia, însă a fost refuzat după ce testele medicale au dovedit că avea un picior mai scurt cu 0,5 milimetri. Apoi a mers în Renania-Palatinat, unde a fost acceptat.

“Mi-am dorit foarte mult să fiu poliţist. Când bunicul meu m-a plimbat cu maşina poliţiei, aveam şapte ani şi îmi doream să-l urmez. Dacă nu aş fi ajuns fotbalist, alegeam planul A, să fiu poliţist.

ADVERTISEMENT

Privind în urmă pot spune că sunt mulţumit de cum a decurs totul. Poate nu aş fi fost la fel de fericit pe termen lung”, a declarat Robin Gosesn într-un interviu pentru site-ul Federaţiei Germane de Fotbal.

Robin Gosens a fost îndrumat de părinţi spre cariera de fotbalist

Soarta a făcut ca în acelaşi timp să fie observat de un scouter al lui Vitesse Arnhem, iar acesta l-a invitat în Olanda pentru a da probe de joc. De aici şi până la un consiliu de familie a fost doar un pas. Mama fotbalistului l-a sfătuit să accepte trialul, însă tatăl, născut în Olanda, a fost cel care l-a convins.

ADVERTISEMENT

“I-am spus că poate să dea examenul de poliţist şi în anul următor. Cel mai important era să nu ajungă la un moment dat şi să se întrebe de ce nu a încercat”, a spus tatăl lui Robin Gosens într-un interviu pentru spox.com.

Proba ratată la Borussia Dortmund: “Un fiasco total”

La 17 ani, în 2011, Robin Gosens juca pentru echipa locală VfL Rhede şi a primit şansa să dea probe la Borussia Dortmund. Viitorul internaţional german a mers la echipa U19 a celor de la BVB, însă nu a reuşit să impresioneze.

ADVERTISEMENT

“A fost un fiasco total, nu am putut să ţin ritmul. Probele date la Dortmund nu au fost deloc un succes, însă faptul că am fost invitat a însemnat că ceva au văzut la mine”, a povestit Robin Gosens.

Drumul lui Robin Gosens spre naţionala Germaniei

Probele la Vitesse Arnhem au fost un succes, însă Robin Gosens nu a apucat să joace în niciun meci oficial pentru formaţia de pe “GelreDome”. În ianuarie 2014, fundaşul stânga a fost împrumutat FC Dordrecht şi a debutat în liga a doua din Olanda.

ADVERTISEMENT

După ce echipa a promovat în Eredivisie, împurumutul a fost prelungit pe încă un sezon, iar în vara lui 2015, Robin Gosens era transferat, liber de contract, de Heracles Almelo. Două sezoane a jucat la noua echipă, iar în vara lui 2017 a venit mutarea la Atalanda, după ce italienii au plătit 1.700.000 de euro.

Prestaţiile din ce în ce mai bun în Serie A i-au adus lui Robin Gosens şi debutul în naţionala Germaniei. Pe 3 septembrie 2020, fotbalistul de 26 de ani a bifat prima selecţie pentru nemţi, într-o remiză cu Spania, scor 1-1, din Liga Naţiunilor, meci în care a oferit o pasă de gol.

  • 10 selecţii are Robin Gosens la naţionala Germaniei
  • 35.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Robin Gosens
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1