Fotbal intern

Robin Quaison, prietenul lui Alex Maxim, a marcat în Suedia – România! Cine este “Xavi al Scandinaviei”

23.03.2019 | 20:22
Robin Quaison prietenul lui Alex Maxim a marcat in Suedia  Romania Cine este Xavi al Scandinaviei

Robin Quaison, prietenul lui Alex Maxim, a deschis scorul în minutul 33 al meciului Suedia – România. Atacantul de 25 de ani a profitat de câteva gafe în lanţ ale fundaşilor tricolori şi l-a învins pe Ciprian Tătăruşanu cu uşurinţă.

Robin Quaison, prietenul lui Alex Maxim, a marcat în Suedia – România. Sunt colegi la Mainz

Robin Quaison este prietenul şi colegul lui Alex Maixm la Mainz şi a dat lovitura în meciul Suedia – România. Fotbalistul care a deschis scorul pe “Friends Arena” îşi va tachina coechipierul când se va întoarce la echipa de club după pauza competiţională dedicată meciurilor internaţionale.

Cei doi sunt buni prieteni, iar Alex Maxim îi dă like-uri lui Robin Quaison la fotografiile pe care atacantul de 25 de ani le postează pe contul personal de Instagram. Fotbalistul suedez a semnat cu Mainz în ianuarie 2018, când a fost transferat de la Palermo. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Robin Quaison, prietenul lui Alex Maxim, a marcat în Suedia - România! Cine este "Xavi al Scandinaviei"
Robin Quaison, prietenul lui Alex Maxim, a marcat în Suedia – România! Cine este “Xavi al Scandinaviei”

Cine este Robin Quaison, fotbalistul care l-a învins pe Ciprian Tătăruşanu

Născut pe 9 octombrie 1993, la Stockholm, Robin Quaison a început să practice fotbalul la centrul de copii şi juniori de la AIK. Tatăl fotbalistului este ghanez, în timp ce mama este suedeză. “Îmi doresc să fiu un model pentru cei din comunitatea ghaneză din Suedia. Vreau să le arăt că poţi ajunge departe, dacă vrei”, declara atacantul de 25 de ani în perioada în care juca la Palermo. “Xavi al Scandinaviei”, a fost porecla dată de jurnaliştii din Suedia după ce s-a transferat în Serie A.

Robin Quaison a jucat de-a lungul timpului pentru Vasby United, AIK Stockholm, Palermo şi Mainz. Atacantul de 25 de ani a debutat în 2013 la echipa naţională a Suediei şi a bifat până în prezent şapte selecţii şi trei goluri. Colegul lui Alex Maxim a făcut parte din selecţionata U21 a suedezilor care a câştigat Campionatul European de tineret din 2015.